Έρχεται ρύθμιση τον Απρίλιο: 120 δόσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Έρχεται ρύθμιση τον Απρίλιο: 120 δόσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

Προ των πυλών βρίσκεται νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, έως και σε 120 δόσεις, για 2,9 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους, που «γονατίζουν» από ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Η ρύθμιση, όπως αποκαλύπτει η Realnews, εφόσον λάβει το «πράσινο φως» από την τρόικα, θα είναι έτοιμη έως το Πάσχα ώστε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ανάπτυξης ελληνικής ιδιοκτησίας που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές, το οποίο θα αποτελέσει τη «γέφυρα» για την οικονομία στη μεταμνημονιακή περίοδο. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, θα ενταχθεί στον άξονα της κοινωνικής πολιτικής, ωστόσο θα περιλαμβάνει αυστηρά περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια
Το αίτημα για την ανάγκη ρύθμισης των χρεών των μισθωτών και των συνταξιούχων βρίσκεται πλέον ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων με την τρόικα, καθώς έχουν τακτοποιηθεί τους προηγούμενους μήνες με αντίστοιχες ρυθμίσεις οι οφειλές των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.
Στελέχη του οικονομικού επιτελείου τονίζουν στην «R» πως τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία για να υλοποιηθεί μια ρύθμιση οφειλών για φυσικά πρόσωπα, αφενός γιατί πρέπει να ανακουφιστούν οι φορολογούμενοι, αφετέρου διότι οι δανειστές αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο προβληματισμό την έκρηξη που καταγράφεται στο ιδιωτικό χρέος.
Ουδείς πλέον αμφισβητεί (ούτε και η πλευρά της τρόικας) ότι το ιδιωτικό χρέος είναι μη διαχειρίσιμο και έχει «εγκλωβίσει» πάνω από τη μισή οικονομικά ενεργή χώρα αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων συνταξιούχων.
Πατήστε ΕΔΩ καιΕΔΩ για να διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ της Realnews
Πηγή: enikonomia.gr

Post Bottom Ad

Σελίδες