22 Ιαν 2018

Χρήστος Αντωνίου για το συλλαλητήριο: «Τα συλλαλητήρια διχάζουν τον Ελληνικό Λαό σε δήθεν πατριώτες και μη»

Χρήστος Αντωνίου για το συλλαλητήριο: «Τα συλλαλητήρια διχάζουν τον Ελληνικό Λαό σε δήθεν πατριώτες και μη»Το δικό του σχόλιο έκανε ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Αντωνίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για το συλλαλητήριο, κάνοντας γνωστή και τη δική του θέση για το όνομα των Σκοπίων. «Τα συλλαλητήρια δεν προσφέρουν ούτε βοηθούν στην επίλυση σοβαρών εθνικών θεμάτων. Αντίθετα δυσκολεύουν και ακυρώνουν τους χειρισμούς της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Επι πλέον διχάζουν τον Ελληνικό Λαό σε δήθεν πατριώτες και μη. Κερδισμένοι απο τέτοιες εκδηλώσεις σαν τη χθεσινή είναι ακραίοι εθνικιστές και κάθε λογής πατριδοκάπηλοι που προσπαθούν να στήσουν καριέρες εκμεταλλευόμενοι τα πατριωτικά αισθήματα του λαού.
Να μην ξεχνάμε ότι τις μεγαλύτερες καταστροφές σαν χώρα τις υποστήκαμε από άστοχους και επικίνδυνους, τυχωδιωκτικούς χειρισμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μικρασιατική καταστροφή και η διχοτόμηση της Κύπρου.
Εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με το συναίσθημα αλλά με την εκτίμηση των διεθνών συσχετισμών και την οικοδόμηση κατάλληλων συμμαχιών. Και κάτι τελευταίο για τους Βόρειους γείτονες. Η κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας είναι αποκλειστικά Ελληνική. Ας το καταλάβουν και ας αφήσουν τους αστείους και προκλητικούς αλυτρωτισμούς. Για το ονοματολογικό η θέση μου είναι,σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύσει έναντι όλων.(θέση Βουκουρεστίου).
Στη βάση αυτής της θέσης πρέπει η κυβέρνηση να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση των πολιτών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου. Η Ελλάδα παρά τα οικονομικά της προβλήματα είναι χώρα ισχυρή και αποτελεί πόλο σταθερότητας και ασφάλειας στη περιοχή. Τα Βαλκάνια είναι η οικονομική μας ενδοχώρα και ο ζωτικός οικονομικός μας χώρος.
Πρέπει να ηγεμονεύσουμε σε αυτόν χώρο και επομένως έχουμε συμφέρον να λύσουμε με επωφελή τρόπο (win win) τις διάφορες ιστορικές εκρεμμότητες.».
http://www.roumlouki.gr