Γιατί στην απογείωση και προσγείωση του αεροπλάνου μας ζητάνε να έχουμε τα κλείστρα των παραθύρων ανοιχτά; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Γιατί στην απογείωση και προσγείωση του αεροπλάνου μας ζητάνε να έχουμε τα κλείστρα των παραθύρων ανοιχτά;


 
 
 Σίγουρα κάποια στιγμή που δώσατε σημασία στις οδηγίες που δίνουν οι αεροσυνοδοί κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της... 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
προσγείωσης θα θυμάστε πως σας ζητήθηκε να έχετε τα κλείστρα των παραθύρων ανοιχτά.

Κάποιο μπορεί να γνωρίζετε ή έστω να έχετε ακούσει κάποια από τις πολλές θεωρίες. Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, το Business Insider έθεσε το ερώτημα στον πλέον επίσημο φορέα [Civil Aviation Safety Authority (CASA)] και πήρε απάντηση: Ο λόγος είναι πολύ απλός και αφορά ζητήματα ασφαλείας.

Τα κλείστρα θα πρέπει να είναι ανοιχτά ώστε το πλήρωμα να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει έξω από το αεροπλάνο και σε περίπτωση ανάγκης οι διασώστες να μπορούν να ελέγξουν εύκολα την ασφαλέστερη για εκκένωση πλευρά του αεροσκάφους.

Σε ό,τι αφορά τα καθίσματα, αυτά όταν βρίσκονται σε όρθια θέση κλειδώνουν και ακινητοποιούνται, ενώ όταν βρίσκονται σε κλίση μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς σε περίπτωση σύγκρουσης-αναταράξεων. 

Post Bottom Ad

Σελίδες