11 Δεκ 2017

Σήμερα και αύριο οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα


Λιγότερες από 48 ώρες μένουν για τους πιθανούς δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος να υποβάλουν αιτήσεις αφού αύριο τα μεσάνυχτα κλείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα ποσά του Κοινωνικού Μερίσματος θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου. Μέχρι χθες είχαν υποβάλλει αίτημα πάνω από 2,3 εκατομμύρια άτομα και έχουν εγκριθεί 1,157 εκατομμύρια αιτήσεις για ισάριθμα νοικοκυριά. Συνολικά οι ωφελούμενοι φτάνουν τα 2,971 εκατομμύρια. Έχουν δεσμευθεί για να αποδοθούν 660 εκατομμύρια ευρώ και το μέσο μέρισμα διαμορφώνεται σε 570 ευρώ. Οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις είναι 580.000 εκ των οποίων πιθανότητα έγκρισης έχουν οι 56.000.

Την ίδια στιγμή η ΗΔΙΚΑ διευκρινίζει :

· Αν έχετε υπάρξει ασφαλισμένος και το σύστημα δεν το δείχνει, πηγαίνετε στον ΕΦΚΑ και ζητήστε να δουν ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και ασφαλισμένο χρόνο. Αν δεν έχουν πιστοποιήσει χρόνο ασφάλισης (είναι παλιά μεροκάματα κτλ), ζητήστε τους να στείλουν στην ΗΔΙΚΑ το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ σας λέγοντας ότι πιστοποιούν αυτοί τον ένα μήνα ασφάλισης. Μην στέλνετε απευθείας μήνυμα στην ΗΔΙΚΑ.

· Αν έχετε κάνει λάθος με το ΑΜΚΑ των παιδιών στο Ε1 μπορείτε να προσθέσετε παιδιά αρκεί να έχουν δηλωθεί στο Α21.

· Αν δεν γνωρίζετε τον φιλοξενούμενο διαγράψτε τον και θα γίνει καταγγελία στην ΔΟΥ.

· Αν κάποιος ήταν φιλοξενούμενος σε παραπάνω από έναν οικοδεσπότη, ορίζει ο φιλοξενούμενος με ποιο νοικοκυριό θα μείνει μέσω της συναίνεσης που δίνει. Οι υπόλοιποι μπορούν να τον διαγράψουν χωρίς να υπάρξει επίπτωση.

· Αν έχετε κάνει λάθος με το ΑΜΚΑ του παιδιού διαγράψτε το αλλιώς θα απορριφθεί η αίτηση σας.

· Αν ο οικοδεσπότης έχει πεθάνει και το σύστημα δεν σας επιτρέπει να κάνετε αίτηση υπάρχει πρόβλημα με τον ΑΜΚΑ του θανόντος. Πηγαίνετε στα ΚΕΠ και ζητήστε τους να ενημερώσουν το ΑΜΚΑ του θανόντος με το ΑΦΜ του. Αίτηση θα κάνετε με τους δικούς σας κωδικούς taxis net όχι με του θανόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε