11 Δεκ 2017

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας

εμβολιασμός για τα παιδιά των άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών του διευρυμένου Δήμου Βέροιας,

με βάση το εθνικό πρόγραμμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη συνεργασία της Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ στο Πρόγραμμα Εμβολιά-ζουμε: παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα” στο οποίο εθελοντές γιατροί πραγματοποιούν δωρεάν εμβολιασμούς παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με εμβόλια που παρέχει η ανωτέρω Μ.Κ.Ο.
Η καταγραφή των παιδιών που εμβολιάζονται είχε ξεκινήσει από το Δημοτικό Ιατρείο. Ο απολογισμός της σημερινής ημέρας είναι: από τα 36 παιδιά που προσκλήθηκαν, προσήλθαν κι εμβολιάστηκαν 19 παιδιά με 28 πολυδύναμα εμβόλια που τα προστατεύουν από 57 ασθένειες. Από την οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ διατέθηκε το σύνολο των εμβολίων. Δυστυχώς πολλά παιδιά δεν ήρθαν αν και είχαν ενημερωθεί. Τα παραπάνω παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν στον επόμενο εμβολιασμό μαζί με τα παιδιά που θα έρθουν για επαναληπτικές δόσεις και όσα καινούργια παιδιά δεν έχουν καμία πρόσβαση σε κρατικό φορέα υγείας προκειμένου να εξασφαλίσουν δωρεάν τα εμβόλια τους. Η εκστρατεία του εμβολιασμού συνεχίζεται ως δράση του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας, γι’ αυτό καλούμε τις οικογένειες που είναι ανασφάλιστες ή τους φορείς που γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία κλπ), να απευθύνονται στο Δημοτικό Ιατρείο, ώστε να συμμετάσχουν στον επόμενο εμβολιασμό.
Θέλουμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε προσωπικά για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε τα μέλη της Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος του προγράμματος «Εμβολιά-ζουμε παιδιά ανασφάλιστα όχι απροστάτευτα», κ. Βίκη Κουτσογιαννοπούλου και την κ. Γιούλη Παπανικολάου του διοικητικού τμήματος των προγραμμάτων της Οργάνωσης Αποστολή Άνθρωπος, την κ. Μαρία Αραμπατζή και την κ. Σταυρούλα Παπαχατζή εθελόντριες παιδιάτρους του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας . Το συντονισμό του όλου προγράμματος είχε η κ. Σοφία Γούτα Κοινωνική Λειτουργός υπεύθυνη του Δημοτικού Ιατρείου.

Στη δράση εμβολιασμού του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας παρευρέθηκαν και στήριξαν η προϊσταμένη του ιατροκοινωνικού τμήματος του ΚΑΠΑ κ. Άρτεμις Λευκοπούλου, η Διευθύντρια του ΚΑΠΑ κ. Αθανασία Γιαμουστάρη και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΑΠΑ κ. Στέργιος Διαμάντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε