Κανονικά η λαϊκή στην Βέροια...Μετά από «κενό» 15 ημερών - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Κανονικά η λαϊκή στην Βέροια...Μετά από «κενό» 15 ημερών

Related imageΜετά από «κενό» 15 ημερών θα έχουμε και πάλι λαϊκή αγορά στη Βέροια την ερχόμενη Τρίτη, 2η ημέρα του νέου έτους. Αυτό συνέβη μετά την αποτυχία επίτευξης της απαραίτητης απαρτίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, στο οποίο εν τέλει δεν συμπληρώθηκαν οι απαραίτητες 11 ψήφοι για να γίνει δεκτό το αίτημα των Σωματείων των επαγγελματιών της λαϊκής αγοράς, που ζητούσαμε να λειτουργήσει την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου λόγω της αργίας των Χριστουγέννων. Δέκα μόνο σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της μεταφοράς της ημερομηνίας, (μεταξύ των οποίων οι καθ΄ ύλη αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών-Λαϊκών Αγορών κ. Στέλιος Ασλάνογλου και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος). Για μία (1) μόλις ψήφο, χάθηκε η γιορτινή λαϊκή αγορά!!!
Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν το αίτημα με την αιτιολογία ότι είναι παράνομη η λειτουργία της την Κυριακή και διότι ο Εμπορικός Σύλλογος -με απόφαση του που προηγήθηκε αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου- τάχθηκε κατά της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.
 Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η ανωτέρω Κυριακή ΔΕΝ ήταν αργία εκ του Νόμου, όπως δεν είναι αργία ούτε και η επόμενη Κυριακή (παραμονή πρωτοχρονιάς). Με τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, παράλληλα με τα καταστήματα είχαμε στόχο να διευκολυνθούν οι καταναλωτές στην πραγματοποίηση των αγορών τους για τις γιορτές. Μάλιστα για να διευκολυνθεί η λειτουργία των καταστημάτων που θα ανοίγανε στις 11 το πρωί, προτείναμε η λαϊκή να λειτουργήσει μέχρι της 12 και κατόπιν να αποσυρθούμε για να συνεχίσουν οι καταναλωτές τα ψώνια τους και τις επισκέψεις τους στα καταστήματα και τα καφέ της πόλης. Αυτό όμως στη Βέροια δεν έγινε. Αντίθετα, στη διπλανή μας Θεσσαλονίκη, ούτε ο Εμπορικός Σύλλογος αντέδρασε, ούτε κρίθηκε παράνομη η λειτουργία της λαϊκής την Κυριακή, οπότε οι Θεσσαλονικείς είχαν τη δυνατότητα και ψώνισαν φθηνά και ποιοτικά από τη λαϊκή για το γιορτινό τους τραπέζι, σε αντίθεση με τους δημότες Βεροιώτες και τους κατοίκους των γύρω χωριών.
Όπως φαίνεται στη Βέροια που συνεχίζει να κατρακυλάει στις κατώτερες θέσεις από άποψη οικονομικής κατάστασης -ενώ κάποτε βρισκόταν στην κορυφή- δεν έχουμε κατανοήσει ότι η αντιπαλότητα μεταξύ Εμπορικού Συλλόγου και Λαϊκής Αγοράς υποβαθμίζει το σύνολο της αγοράς της πόλης, ενώ στην πραγματικότητα καταστήματα και λαϊκή αγορά θα έπρεπε να λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους, στηρίζοντας τα μεν τα δε και αντιστρόφως και όχι να «τρωγόμαστε» μεταξύ μας.
Όσο για την «κατά τόπο νομιμότητα» θα πρέπει να ξεπεράσουμε τη νοοτροπία της πόλης – κράτους και να φροντίσουν οι θεσμοί να επικοινωνούν μεταξύ τους, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα όπως τα παραπάνω, όπου η λαϊκή αγορά επιτρέπεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά απαγορεύεται στη Βέροια, ώστε στο μέλλον να μην στερηθούν την εργασία 300 και πλέον εργαζόμενοι στη λαϊκή αγορά, αλλά κυρίως να μην στερηθούν οι καταναλωτές (λαϊκές οικογένειες και συνταξιούχοι κατά κανόνα) την δυνατότητα να ψωνίσουν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα από τη λαϊκή της Βέροιας.

Post Bottom Ad

Σελίδες