25 Νοε 2017

Ολοκληρώθηκε η πρώτη υπόθεση ρύθμισης οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού


Ολοκληρώθηκε η πρώτη από τις υποθέσεις αναδιάρθρωσης επιχείρησης μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομίας, ήταν μια διμερής διαπραγμάτευση και αφορούσε σε χρέη της εταιρείας προς το ΚΕΑΟ/ΕΦΚΑ.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε χρέος κάτω από 50.000 ευρώ μόνο στον ΕΦΚΑ (ΚΕΑΟ) και μέσω της διμερούς διαπραγμάτευσης η εταιρεία πέτυχε κούρεμα κατά 85% των προσαυξήσεων και 120 δόσεις.

Κατά τις πρώτες 15 εβδομάδες λειτουργίας της πλατφόρμας έχουν εισέλθει 12.748 ενδιαφερόμενοι. Από αυτούς έχουν εκκινήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης 8.729 άτομα, ενώ 299 έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Νεώτερα στοιχεία λειτουργίας πανελλαδικού δικτύου ΚΕΥΔ - ΓΕΥΔ

‭ Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, από το πανελλαδικό δίκτυο ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών (ΚΕΥΔ-ΓΕΥΔ) εξυπηρετήθηκαν 2.867 πολίτες και μόνο από τους τρεις κόμβους που ενεργοποιήθηκαν την άνοιξη (Ρέντη, Αθήνα,Πειραιά), έχουν εξυπηρετηθεί 2.325 πολίτες.

‭Όμως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ειδικής γραμματείας μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και εκτός Αθηνών. Στους περίπου δύο μήνες λειτουργίας των κόμβων της Θεσσαλονίκης, έχουν εξυπηρετηθεί 260 πολίτες, ενώ οι τέσσερις κόμβοι που έχουν ενεργοποιηθεί στην Περιφέρεια έχουν εξυπηρετήσει 282 πολίτες. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον διαπιστώνεται στη Λάρισα όπου εξυπηρετήθηκαν 112 πολίτες.

‭Εκ του συνόλου των οφειλετών που προσήλθαν μέχρι σήμερα:

- το 75% ήταν φυσικά πρόσωπα (νοικοκυριά και ελεύθεροι επαγγελματίες)

- το 20% εκπρόσωποι πολύ μικρών επιχειρήσεων

- το 5% εκπρόσωποι μικρομεσαίων επιχειρήσεων

- Στο 90% των περιπτώσεων παρασχέθηκε μια γενικότερη ενημέρωση περί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου ρύθμισης οφειλών και τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν, ενώ μόλις το 10% των πολιτών ζήτησε μια εξειδικευμένη νομική ή και οικονομική συμβουλή επί προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

posted from Bloggeroid