Δείτε την παρουσίαση των υποψηφίων του Γιώργου Μπίκα για το Επιμελητήριο Ημαθίας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Δείτε την παρουσίαση των υποψηφίων του Γιώργου Μπίκα για το Επιμελητήριο Ημαθίας

Δειτς τη συνέντευξη τύπου το υποψήφιο πρόεδρο για το Επιμελητήριο Ημαθίας Γιώργο Μπίκα
Πατήστε πάνω στο σύνδεσμο να δείτε όλη τη συνέντευξη και την παρουσίαση των υποψηφίων

https://youtu.be/QShWaQp20es
Επιμελητήριο «πολυεργαλείο» για όλη την Ημαθία και
επανεκκίνηση του θεσμικού αναπτυξιακού ρόλου του
ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΙΚΑΣ,
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
















Την επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού της «Επιχειρηματικής Ανανέωσης, για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Ημαθίας, έκανε σήμερα Τετάρτη, παρουσία δημοσιογράφων, ο υποψήφιος πρόεδρος και επικεφαλής του συνδυασμού, Γιώργος Μπίκας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η ανάγκη επανεκκίνησης του Επιμελητηρίου Ημαθίας και η μετατροπή του σε ένα πολυεργαλείο, παροχής βοήθειας και συμβουλευτικών υπηρεσιών, για όλες τις ανάγκες της τοπικής αγοράς και των επιχειρήσεων, μας έκανε να συναποφασίσουμε στη δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού συνδυασμού». «Διεκδικούμε την ψήφο των συναδέλφων μας, έχοντας ως βασικό στόχο να βάλουμε το Επιμελητήριο σε ένα δρόμο ανάπτυξης και καινοτομίας» τόνισε χαρακτηριστικά και χωρίς πολλά λόγια προχώρησε στην επιγραμματική αναφορά των βασικών θέσεων του συνδυασμού του και στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψήφιους ανά τομέα.
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Σε σχέση με τις προτεραιότητες που παρουσίασε, έδωσε έμφαση και στα εξής:
Περιφερειακά γραφεία Επιμελητηρίου
Δημιουργία δύο (2) Περιφερειακών γραφείων, στη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.
Κέντρο Διαμεσολάβησης - Θεσμικής Διαιτησίας
Για πρώτη φορά ενεργοποιούμε και στο Επιμελητήριο Ημαθίας ενα Κέντρο «Επίλυσης Διαφορών και Θεσμικής Διαιτησίας» χω¬ρίς προσφυγή στα δικαστήρια, με ταχύτητα, εμπιστευτικότητα, εγκυρότητα και λιγότερο κόστος για τον επαγγελματία και την επιχείρηση.
Πάταξη παρεμπορίου,
με τη συνεργασία των Εμπορικών Συλλόγων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας και κάθε αρμόδιου φορέα.
Καθιέρωση ετήσιας Εμπορικής Έκθεσης Ημαθίας για την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και της τοπικής παραγωγής.
Δημιουργία «έξυπνου» Internet Portal Επιμελητηρίου
Αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός και απλοποίηση της ηλεκτρο¬νικής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Δωρεάν ψη¬φιακές υπηρεσίες σε όλα τα μέλη του, δωρεάν λογαριασμός εταιρικού e-mail και mini website για κάθε επαγγελματία ή επιχείρηση.
Δωρεάν συμμετοχή σε κλαδικές και θεματικές εκθέσεις
Παροχή δωρεάν χώρου σε περίπτερα του Επιμελήτηρίου Ημαθίας, σε επιλεγμένες θεματικές και κλαδικές εκθέσεις για την αποτελεσματική προβολή προϊόντων παραγωγικών μο¬νάδων του νομού.
Δημιουργία εξειδικευμένου γραφείου (help desk) Γυναικείας Επιχειρηματικότητας
Πλήρης ανάπτυξη εξειδικευμένων ομάδων δράσεων, για την υποστήριξη της Ημαθιώτικης γυναικείας επιχειρηματικότη¬τας.
Πλήρης ενεργοποίηση της Υπηρεσίας μιας Στάσης
Μέσω του Επιμελητηριου Ημαθίας δυνατότητα σύστασης ΟΕ, ΕΕ και ΙΚΕ εντός 14 ημερών, παραλαβή και έλεγχος δι-καιολογητικών, προέλεγχος επωνυμίας και διακριτικού τίτλου, λήψη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, χορήγη¬ση ΑΦΜ, καταχώρηση εταιρίας στο ΓΕΜΗ, δωρεάν συμβου¬λευτικές υπηρεσίες σε φορολογικά και νομικά θέματα.
Δημιουργία ομάδων δράσεων ενίσχυσης και προβολής της Ημαθίας ως ιδιαίτερου Τουριστικού Προορισμού
Στοχεύουμε στην προσέλκυση επισκεπτών Οινικού και Γα¬στρονομικού τουρισμού, Συνεδριακού, Αθλητικού, Εκκλησι¬αστικού και Θρησκευτικού, Φυσιολατρικού, Αρχαιολογικού και Μουσειολογικού, με κύριο στόχο την αναζωογόνηση της τοπικής αγοράς και την ανάδειξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος όπως αξίζει στο Νομό μας.
Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων
Πρόκειται για ολοκληρωμένη δομή υποστήριξης νέων καινοτό¬μων επιχειρηματικών ιδεών (ανύπαρκτη σήμερα στην Ημαθία), με ισχυρή εξωστρέφεια και ανάδειξη επιχειρηματικών σχημάτων, στα οποία παρέχονται εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσί¬ες, εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και ενέργειες δικτύωσης με δυνητικούς επενδυτές.
Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων
Γεφυρώνοντας τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια με τις νέες, και¬νοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε και στην Ημαθία δίκτυα επιτυχημένων επιχειρηματιών, που ενδι¬αφέρονται να μοιραστούν την εμπειρία τους και να επενδύσουν σε αυτές.
Ηλεκτρονική Υπηρεσία Στελέχωσης Επιχειρήσεων
Ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας αναζήτησης εργα¬σίας και πρόσληψης προσωπικού με δωρεάν ηλεκτρονική κα-ταχώριση αγγελιών από εργοδότες, με ταυτόχρονη δημιουργία και διαχείριση ηλεκτρονικού επαγγελματικού προφίλ από υπο-ψηφίους.
Διευκόλυνση εξωστρέφειας
Ενημέρωση για ξένες αγορές, δυνατότητες επενδύσεων και εμπορίου, διμερείς σχέσεις, καθώς και για επικείμενες εμπορικές εκθέσεις-συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών Τραπεζικού συστήματος
Καθιέρωση B2B (business to businness) συναντήσεων χρη¬ματοοικονομικών συμβούλων με τους επιχειρηματίες-μέ¬λη μας στα γραφεία του Επιμελητηρίου, για την παροχή συμβουλών σε ότι αφορά τις σχέσεις τους με τις Τράπεζες (business plan-διεκδικήσεις-αντιπαραθέσεις).
Αναβάθμιση σεμιναρίων Επαγγελματικής Κατάρτισης για στελέχη επιχειρήσεων
Διεύρυνση επαγγελματικής προοπτικής, μέσω προγραμμά¬των κατάρτισης (ΛΑΕΚ) για εργαζόμενους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προγράμματα επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων σε θέματα τεχνικού ασφαλείας, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, εξαγωγών κ.λ.π., επιμορφωτικές ημε¬ρίδες σε θέματα διοίκησης και επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Ευρωπαϊκά και Εθνικά Επιχειρησιακά Προγράμματα
Μετατρέπουμε το Επιμελητήριο Ημαθίας σε φορέα εξατομι¬κευμένης ενημέρωσης για τις ενισχύσεις που παρέχονται από επιδοτούμενα ευρωπαϊκά Επιχειρησιακά Προγράμματα.
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct
Πληροφορίες, συμβουλές και απαντήσεις σε θέματα λει¬τουργίας των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δικαιωμάτων και τρόπων άσκησης, προτεραιοτήτων και πο¬λιτικών της Ε.Ε., αναζήτησης ευρωπαϊκής νομοθεσίας και επί¬σημων εκδόσεων, ενημέρωση για χρηματοδοττικά εργαλεία και άλλες δυνατότητες.
Συμμετοχή στη Λέσχη Ευρωπαϊκών Μητροπολιτικών Επιμελητηρίων
Διεκδικούμε την ένταξη του Επιμελητηρίου Ημαθίας στη Λέ¬σχη Ευρωπαϊκών Μητροπολιτικών Επιμελητηρίων ύστερα απο επαφές που έχουν προηγηθεί με το προεδρείο της, με στόχο τη συλλογική προώθηση και προάσπιση των αναγκών της τοπικής επιχειρηματικότητας προς τα ευρωπαϊκά όργανα και ανταλλαγή πρακτικών και τεχνογνωσίας σε θέματα επι¬χειρηματικής ανάπτυξης.
Ενίσχυση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Ενημέρωση μελών σε θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέρο¬ντος, επεξεργασία νομοσχεδίων και υποβολή παρατηρήσε¬ων σε υπουργεία και άλλους φορείς, διοργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων, συμμετοχή σε ομάδες εργασίας για θέμα¬τα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, παρεμβάσεις στην Πολιτεία για την επίλυση γραφειοκρατικών και άλλων προ¬βλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.
Δημιουργία Ενεργειακού Τμήματος Επιμελητηρίου Ημαθίας
Αντιλαμβανόμενοι τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετω¬πίζει ο κλάδος της παραγωγής ενέργειας προωθούμε τη δη¬μιουργία νέου τμήματος στο Επιμελητήριό μας, το οποίο θα προασπίζει τα συμφέροντα των εμπλεκόμενων τοπικών επιχειρήσε¬ων στον τομέα της ενέργειας.
posted from Bloggeroid

Post Bottom Ad

Σελίδες