B. Αποστόλου: «Σημαντικός ο αγροτικός χώρος στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

B. Αποστόλου: «Σημαντικός ο αγροτικός χώρος στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας»


 
Τον ουσιαστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο αγροτικός χώρος στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) στην Κομοτηνή.

Ο... 

 
 
 
κ. Αποστόλου επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει μπει σε νέα πορεία «και πλέον έχουμε μπροστά μας το τέλος των μνημονίων. Σε αυτή τη νέα πορεία η ανάπτυξη είναι το μεγάλο ζητούμενο και ανάπτυξη σημαίνει παραγωγική ανασυγκρότηση».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις τρεις μεγαλύτερες παρεμβάσεις της σημερινής κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου σε μια προσπάθεια στήριξης του αγροτικού κόσμου:

Πρώτον, σημείωσε, υπήρξε η παρέμβαση στο φορολογικό, όπου θεσμοθετήθηκε το ατομικό προσωπικό αφορολόγητο για κάθε αγροτική δραστηριότητα, ενώ παλιότερα οι αγρότες φορολογούνταν από το πρώτο ευρώ για το καθαρό φορολογικό εισόδημα. «Τελικά», τόνισε ο υπουργός, «η φορολογική λαίλαπα την οποία όλοι περίμεναν και στην οποία όλοι αναφέρονταν δεν ήρθε ποτέ».

Δεύτερον, πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση στο ασφαλιστικό, με τη θέσπιση της εθνικής σύνταξης για τον αγροτικό χώρο, την οποία ο κ. Απόστολου χαρακτήρισε «ιστορική απόφαση».

Και, τρίτον, η παρέμβαση για τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων, όπου σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου εξασφαλίστηκε η ομαλή κατανομή των ενισχύσεων με την ταυτόχρονη τακτοποίηση όλων των παλιών οφειλών και εκκρεμοτήτων. «Δεν υπήρχε καμιά μείωση των χρηματικών ενισχύσεων, μόνο κάποιες μετατοπίσεις που βοήθησαν τον αγροτικό κόσμο» σημείωσε.

Αναφερόμενος στους κοινοτικούς πόρους επισήμανε ότι το υπουργείο τούς διαχειρίστηκε στη βάση συγκεκριμένων κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αν δεν τους εφαρμόζαμε έτσι», συμπλήρωσε, «θα βρίσκαμε μπροστά μας καταστάσεις και λάθη του παρελθόντος. Έτσι, καταφέραμε, στα τρία χρόνια να μην έχει επιβληθεί ούτε ένα ευρώ πρόστιμο»

Post Bottom Ad

Σελίδες