16 εκατομμυρία ευρώ αποζημίωση δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους Έλληνες αγρότες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

16 εκατομμυρία ευρώ αποζημίωση δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους Έλληνες αγρότες



 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει 433 εκατ. ευρώ για αποζημίωση στους αγρότες, όπως ορίζεται σε κανονισμό που δημοσιεύθηκε σήμερα. Στην Ελλάδα θα διατεθούν 16.182.344 ευρώ.

Το ποσό αυτό προέρχεται από το αποθεματικό ταμείο για τηδιαχείριση γεωργικών κρίσεων για το οικονομικό έτος 2017, που αποτελείται από χρήματα που προέρχονται από τις άμεσες πληρωμές των αγροτών για το τρέχον έτος.

Τα ποσά που αφαιρούνται μπορούν να επιστραφούν στους γεωργούς από τα κράτη μέλη από την 1η Δεκεμβρίου 2017.

Παρά τις κρίσιμες καταστάσεις στον τομέα της γεωργίας κατά το παρελθόν έτος, δεν χρησιμοποιήθηκαν τα κονδύλια που διατίθενται στο αποθεματικό για το 2017.

Πρόσθετα μέτρα στήριξης για ορισμένους τομείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως ο τομέας των οπωροκηπευτικών, του γαλακτοκομικού τομέα και άλλου ζωικού κεφαλαίου χρηματοδοτήθηκαν από τον υπάρχοντα προϋπολογισμό το 2017.

Οι αγρότες που επλήγησαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες την άνοιξη του τρέχοντος έτους έχουν υποστηριχθεί με υψηλότερες προκαταβολές για άμεσες ενισχύσεις για το 2018, καθώς και παρεκκλίσεις από ορισμένους όρους σχετικά με τις πληρωμές οικολογικού ελέγχου.

Η ιδέα του μηχανισμού αποθεματικών και επιστροφών γεωργικής κρίσης συμφωνήθηκε στη μεταρρύθμιση της κοινής γεωργικής πολιτικής το 2013 και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά κατά το οικονομικό έτος 2014.

Η έκπτωση ισχύει μόνο για άμεσες πληρωμές άνω των 2.000 ?. Δεν εφαρμόστηκε ακόμη στην Κροατία για το οικονομικό έτος 2017, δεδομένου ότι οι άμεσες πληρωμές δεν είχαν ακόμη ολοκληρωθεί σταδιακά μετά την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2013.

Πηγή: neapaseges.gr

posted from Bloggeroid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες