13 Οκτ 2017

Αγροτικός σύλλογος γεωργών Βέροιας -Οι μέρες που έρχονται θα φέρουν εξελίξεις

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
(Μέλος της Παννελαδικης Επιτροπης Αγροτων)

Βεροια 13/10/2017


Αποτιμώντας την φετεινή καλλιεργητική περίοδο και όλα όσα συνέβησαν κατά την διάρκειά της εξέτασε και ανέλυσε το Δ.Σ. του Αγροτικού μας Συλλόγου στην τελευταία του συνεδρίαση.
Τα συμπεράσματα μας απολύτως απογοητευτικά για τις περισσότερες από τις παραγωγές μας και ιδιαίτερα για το ροδάκινο την βασική πηγή εσόδων για τον νομό μας .
1) Η κατάρρευση των τιμών του παραγωγού, αποτέλεσμα του Εμπάργκο αλλά και του γενικότερου μπάχαλου που επικρατεί στην αγορά του προϊόντος.
2) Οι Ζημίες από τις καιρικές συνθήκες για τις οποίες παρά τις επιτροπές και τις επίσημες διαβεβαιώσεις από το στόμα του Υπουργού δεν φαίνεται εως σημερα να δρομολογείται καμμια διαδικασία καταγραφής και αποζημίωσης τους.
Η ασφυκτική Φορολογία – ο ΕΦΚΑ (σαν μια πρόσθετη φορολόγηση) καθως και μια σειρα από επιβαρύνσεις ΕΝΦΙΑ , ΕΛΓΑ , ΤΟΕΒ κλπ σε συνδυασμό με τις «ανεκτίμητες» ζημίες και τις «ανύπαρκτες» τιμές του προϊόντος, την τεράστια καθυστέρηση στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια τους παραγωγούς στην πλήρη κατάρρευση.
Δυστυχώς (και εδώ θα πρέπει να ανζητηθούν οι ευθύνες) ενας ολόκληρος κοσμος περαν των αγροτών αλλά και αυτών συμπεριλαμβανομένων οδηγείται στην εξαθλίωση.
Δυστυχώς δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμος, καμμία προνοητικότητα , καμμία μέριμνα από πλευράς της κυβέρνησης και του ΥΠΑΑΤ για να αποφύγουμε τα χειρότερα παρα μονο κούφια λόγια και ψευτικες υποσχέσεις .
Απαιτουμε πλήρη στήριξη της παραγωγής και των παραγωγών που καταρρέουν μεσα από Ευρωπαϊκα και Εθνικά προγάμματα.
Απαιτούμε την άμεση εκτίμηση και αποζημίωση των πληγέντων από τη βροχόπτωση και άλλες αιτίες παραγωγών μας
Σε μας πλέον δεν μένει τιποτε άλλο παρα μονον ο δρόμος του Αγώνα. Όχι μονο για μας αλλά για ολη την κοινωνία που πλήττεται και που εξαρτά την δραστηριότητά της και την ζωή της από τον αγροτικο κύκλο.
Καλούμε τους αγρότες μας αλλά και όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες στο πλευρό μας σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση για να αντιπαλέψουμε την πλήρη εξαθλίωση και τον αφανισμό.
Οι μέρες που έρχονται θα φέρουν

εξελίξεις .


Για τον Α.Σ.Γ.Βεροιας

Ο Γενικός Γραμματέας ο Πρόεδρος
Παπακωνσταντίνου Θ. Χαλκίδης Α.
posted from Bloggeroid