Επικοινωνιακός ανασχηματισμός στη Ν.Δ... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Επικοινωνιακός ανασχηματισμός στη Ν.Δ...


Νέα εκπρόσωπος Τύπου η ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη, ενώ τη διεύθυνση του...
γραφείου Τύπου του κόμματος πήρε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας. Στο επικοινωνιακό επιτελείο μπήκαν και οι Νίκος Ρωμανός και Σπύρος Σταυρίδης. Παλιά και νέα πρόσωπα βρίσκονται στον στενό πυρήνα του Κυριάκου Μητσοτάκη ή της ευρύτερης οικογένειας. Προσπάθεια απεγκλωβισμού από την ακραία δεξιά πτέρυγα του κόμματος η τοποθέτηση του Βασίλη Κικίλια ως τομεάρχη Αμυνας στη θέση του Αδωνη Γεωργιάδη

Σημαντικές αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. επέφερε χθες με απόφασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» του περασμένου Σαββάτου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αντικατέστησε τον εκπρόσωπο Τύπου Βασίλη Κικίλια με την ευρωβουλευτή και δημοσιογράφο Μαρία Σπυράκη, πλαισιώνοντάς την με τέσσερις αναπληρωτές.

Οι δύο εξ αυτών, η Μαρία Ζαχαράκη και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ήταν ήδη σε αυτό το πόστο. Νέες είσοδοι στο επικοινωνιακό επιτελείο, ο Νίκος Ρωμανός -που ήταν και αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος- και ο Σπ. Σταυρίδης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κ. Σπυράκη δεν θα παραιτηθεί από τη θέση της στην Ευρωβουλή, θα πηγαίνει στις ολομέλειες, ενώ θα ολοκληρώσει και δύο εκθέσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου όπου μετέχει. Οι ίδιες πληροφορίες πάντως τη θέλουν να παραιτείται όταν ανακοινωθούν οι εκλογές, αφού έχει ήδη συμφωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα κατέβει υποψήφια στη Θεσσαλονίκη.

Ο Βασίλης Κικίλιας ορίστηκε ως ο νέος τομεάρχης Αμυνας, αντικαθιστώντας τον Αδωνι Γεωργιάδη, που παραμένει στην αντιπροεδρία του κόμματος, δίχως όμως συγκεκριμένο τομέα αρμοδιοτήτων. Από την πλευρά Γεωργιάδη διέρρεε ότι προϋπήρξε συμφωνία γι’ αυτό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί υποβάθμιση του Αδώνιδος.

Το γεγονός ωστόσο ότι ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος από τους ανθρώπους της άμεσης επιρροής του τοποθετήθηκε στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου ίσως δείχνει κάτι. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, ίσως τελικά να είναι η αρχή για να απεγκλωβιστεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. από τους στενούς δεσμούς που ώς τώρα έχει με την ακραία δεξιά πτέρυγα του κόμματος, παρότι η κ. Σπυράκη εξακολουθεί να έχει στενές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά.

Αλλαγές και στη διεύθυνση του γραφείου Τύπου του κόμματος, όπου τοποθετήθηκε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας, αντικαθιστώντας τον Μακάριο Λαζαρίδη. Ο τελευταίος αναβαθμίζεται. Τοποθετείται σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου, γίνεται δηλαδή ισότιμος του Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον οποίο λέγεται ότι δεν έχουν και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις.

Και για τον κ. Λαζαρίδη οι πληροφορίες θέλουν να κατεβαίνει ως υποψήφιος στις εκλογές, στον Νομό Κοζάνης. Αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου Τύπου παραμένει η Κύρα Κάππη, ενώ νέος αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου ορίζεται ο πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος Γιώργος Κοντογιάννης.

Παλιά και νέα πρόσωπα βρίσκονται στον στενό πυρήνα του Κυριάκου Μητσοτάκη ή της ευρύτερης οικογένειας - ο Γιώργος Κοντογιάννης είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα, λόγω των στενών σχέσεων που ανέκαθεν είχε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Εκείνοι που σίγουρα δεν είναι ικανοποιημένοι είναι οι καραμανλικοί, καθώς κανένας εκπρόσωπός τους δεν βρίσκεται στον επικοινωνιακό πυρήνα. Λέγεται μάλιστα πως η Μαρία Σπυράκη έχει πάρει από καιρό αποστάσεις από τον Κώστα Καραμανλή...


ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ Η «ξεχασιάρα» ρεπόρτερ
 Μαρία Σπυράκη 
«Γνώριζα ότι τροφοδοτούνταν οι τράπεζες από τον Μάιο έως τον Ιούνιο [του 2012] με μετρητά διότι υπήρχε μεγάλη απόσυρση χρημάτων. Η συνείδησή μου, ως πολίτη, ως Ελληνίδας, δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον. Εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω. Το πήρα στο "μαξιλάρι μου"».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στη Μαρία Σπυράκη, την ευρωβουλευτή και νέα εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Ειπώθηκαν τον Απρίλιο του 2014 στο «Star», προκαλώντας αίσθηση για την παραδοχή πως δημοσιογράφος απέκρυπτε πληροφορίες από το κοινό. Τη στάση της, όπως είπε η ίδια λίγες ημέρες νωρίτερα, επέβαλλε η «έντιμη υποκειμενικότητα» με την οποία άσκησε τη δημοσιογραφία επί πολλά έτη.

Η Μαρία Σπυράκη εκείνη την εποχή ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ., ύστερα από πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο «κάλυπτε» δημοσιογραφικά στο Mega. Μερικούς μήνες αργότερα, στις αρχές Ιανουαρίου 2015, η Μαρία Σπυράκη ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. από τον Αντώνη Σαμαρά, θέση στην οποία έμεινε μέχρι την επομένη της εκλογικής ήττας της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία ως ελεύθερη ρεπόρτερ το 1991 στη Θεσσαλονίκη, ύστερα ανέλαβε το ρεπορτάζ της Ν.Δ. στο Star και έπειτα πήρε μεταγραφή για την «Ημερησία» και μέσω αυτής στο Mega.

Η ίδια, πάντως, «πλαγιοκοπείται» συχνά από τα μέσα της Δεξιάς. Τα «Παραπολιτικά», για παράδειγμα, είχαν γράψει για την τότε υποψήφια ευρωβουλευτή: «Είκοσι πέντε χρόνια ήταν αρκετά ώστε η δραστήρια γραμματέας του Χημικού της ΠΑΣΠ στη Θεσσαλονίκη στα τέλη της δεκαετίας του ’80, Μαρία Σπυράκη, να αλλάξει πολιτικό στρατόπεδο και από δραστήρια οπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου να περάσει στη λίστα των προβεβλημένων υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας».

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν βρίσκεται πλέον αναρτημένο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ Ο δημόσιος υπάλληλος

Κωνσταντίνος Ζούλας 
Ηταν 2 Μαρτίου φέτος όταν ο νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Ζούλας έγραφε στο Twitter: «Εύγε Ηλία. Περιέγραψες το πρόβλημα μιας ολόκληρης χώρας σε μία μόνον φράση». Ο Ηλίας είχε γράψει νωρίτερα πως «τρία πράγματα δεν κάνεις στην πολιτική: δεν υποχωρείς, δεν ανακαλείς και δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου» και δεν ήταν άλλος από τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.

Υποθέτουμε πως (θα) ήθελε να δώσει ειρωνικό τόνο στο tweet του ο κ. Ζούλας, αυτό ωστόσο δεν φαίνεται, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για κάτι τέτοιο. Και δεν ξέρουμε αν του ανταπέδωσε χθες τα συγχαρητήρια και ο Κασιδιάρης.

Στην «Καθημερινή» αρθρογραφούσε ο δημοσιογράφος, με άρθρα ως επί το πλείστον ρηχά και αστήρικτα. Πιο πριν, επί Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ήταν και στην ΕΡΤ και στον Αθήνα 9,84. Δύο δημόσιες θέσεις και δη καλοπληρωμένες, δύο δημόσιες θέσεις για εκείνον που δεν έχανε ευκαιρία στα κείμενά του να δοξάζει τον ιδιωτικό τομέα κατηγορώντας το Δημόσιο-τέρας. Τέρας για τους άλλους, όχι γι' αυτόν και την οικογένειά του, πατέρα, θείο κ.ο.κ. Ζούλας να 'ναι και ό,τι να 'ναι.

«Κυριάκο, σου έτυχε κάτι πολύ δύσκολο. Να κληθείς εσύ να βγάλεις τα κάστανα από τη φωτιά» έγραφε ο κ. Ζούλας στην «Καθημερινή» στις 6 Μαΐου. Και συνέχιζε: «Ξέρεις τι εννοώ με απλά λόγια, Κυριάκο; Οτι αν υπάρχει μια περίπτωση να σε μνημονεύουν στο μέλλον και όχι να γίνεις άλλος ένας πρωθυπουργός που θα καταπιεί η κρίση, είναι να χτυπήσεις στη ρίζα τη νοοτροπία μας. Και γι’ αυτό χρειάζεσαι και νέους ανθρώπους. Νέους στο μυαλό, όχι στην όψη». Επιασε τόπο το άρθρο...

ΝΙΚΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ, Ο απρόσεκτος «άριστος»

Νίκος Ρωμανός  
«Απόλυτη προτΑΙρεότητα η χάραξη μακροχρόνιας ενεργειακής πολιτικής». Η ανορθόγραφη αυτή ανάρτηση συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δεκάδες «γκάφες» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο twitter. Τον συγκεκριμένο λογαριασμό του προέδρου της Ν.Δ. «ακολουθούν» άλλωστε εκατοντάδες ψεύτικοι λογαριασμοί, που έχουν στις φωτογραφίες τους πρόσωπα διεθνών τραγουδιστριών, μοντέλων και πορνοστάρ, σε μια προσπάθεια να φανεί πως οι πολιτικοί της Ν.Δ. έχουν μεγάλη απήχηση...

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον 36χρονο Νίκο Ρωμανό; Ο απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη και ψυχολόγος εξ Αγγλίας δίνει την απάντηση μέσω του βιογραφικού του: «Ο Νίκος Ρωμανός, μεταξύ άλλων, επιμελείται και διαχειρίζεται τον προσωπικό λογαριασμό του Προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο twitter».

Πέραν αυτού, όταν ο Νίκος Ρωμανός δεν αρθρογραφεί σε Μέσα όπως το liberal.gr και το «Πρώτο Θέμα», κάνει κι άλλα λάθη. Συγκεκριμένα τον περασμένο Αύγουστο δήλωσε σε εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης πως «[ως Ν.Δ.] την ΕΡΤ δεν την κλείσαμε. Ουσιαστικά την μειώσαμε. Φτιάξαμε μια μικρότερη δομή κρατικής τηλεόρασης», προκαλώντας αρχικά την οργή και έπειτα τον γέλωτα των παρουσιαστών.

Δηλώνει μάλιστα πως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πήρε τηλέφωνο το 2016 για να ενταχθεί στο επιτελείο του, ενώ χρίστηκε αναπληρωτής γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Στο facebook, όταν δεν αναρτά φωτογραφίες στις οποίες πίνει σαμπάνια δίπλα σε μια πισίνα, δράττεται της ευκαιρίας να επιδεικνύει την αφοσίωσή του στην «κίτρινη» δημοσιογραφία. «Ο υπουργός που “γλίτωσε” τη στράτευση με νόμο της χούντας, πουλάει αριστεροσύνη γκρεμίζοντας, διχάζοντας και αποπροσανατολίζοντας!» έγραφε για τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, αναρτώντας πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος». Τα δε «Παραπολιτικά», σε δημοσίευμα αφιερωμένο στον «χάκερ της Ν.Δ.», τον εμφανίζουν ως πολύ πιθανό υποψήφιο της Ν.Δ. στη Β΄ Αθήνας.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ  Ο εκλεκτός του Χατζηδάκη

Σπύρος Σταυρίδης 
Αντιπρόσωπος του Κωστή Χατζηδάκη στην τετραμελή (!) ομάδα των αναπληρωτών εκπροσώπων Τύπου πρέπει να θεωρείται ο Σπύρος Σταυρίδης. Ο 51χρονος σήμερα πτυχιούχος ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος του ΕΜΠ υπήρξε εκλεκτός του σημερινού αντιπροέδρου της Ν.Δ. Διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ την περίοδο 1989-1992, ενώ την περίοδο 1990-1992 διετέλεσε και γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, της φοιτητικής παράταξης της Ν.Δ.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της εμπορίας δομικών υλικών, αλλά η στενή σχέση του με τον Κωστή Χατζηδάκη (υπουργός Μεταφορών 2007-2009) έφερε τον Οκτώβριο του 2007 τον Σπύρο Σταυρίδη στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας».

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την κίνηση Χατζηδάκη να μην τοποθετήσει στο Δ.Σ. εκπροσώπους του βασικού μετόχου, δηλαδή του υπουργείου Οικονομίας. Λίγους μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2008, ο Σπύρος Σταυρίδης ορίστηκε πρόεδρος της «Ολυμπιακής Αεροπλοΐας». Ηταν η εποχή που ο «εθνικός αερομεταφορέας» συρρικνωνόταν, ώστε τελικά τον Μάρτιο του 2009 να ιδιωτικοποιηθεί.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Σπύρου Σταυρίδης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πιο νηφάλιες, αλλά σε κάθε περίπτωση νεοφιλελεύθερες και αντιαριστερές. Τον Σεπτέμβριο έγραφε στο facebook πως η «Σχολή Μητσοτάκη» στα της οικονομίας είναι «άλλης κλάσης». Λίγες μέρες αργότερα, συμπέραινε πως «ο μεγαλύτερος μύθος που κατέρρευσε επί Σύριζα είναι αυτός που έντεχνα είχε καλλιεργηθεί και σύμφωνα με τον οποίο, ο μέσος αριστερός είναι πολύ πιο "διαβασμένος" και "του πνεύματος" συγκριτικά με τον υλιστή καπιτάλα».

Οταν, πάντως, πέθανε ο Χιου Χέφνερ, ο σεξιστής ιδρυτής του περιοδικού «Playboy», ο Σπύρος Σταυρίδης ανήρτησε φωτογραφία του στο facebook με την ατάκα «η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου»...


efsyn.gr

Post Bottom Ad

Σελίδες