Στην τελική ευθεία - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Στην τελική ευθεία


Στις 30 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στα στούντιο της ΕΡΤ τα δύο debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς και...
θα μεταδοθούν μετά το βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων. 

Στο πρώτο, οι υποψήφιοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων της περιφέρειας και στο δεύτερο σε ερωτήσεις δημοσιογράφων καναλιών της Αθήνας. Όπως αποφάσισε η επιτροπή Αλιβιζάτου, το κόστος για την ψηφοφορία θα είναι στα 3 ευρώ, θα διανέμεται μόνο ένα ψηφοδέλτιο που θα εμπεριέχει τα ονόματα και των 9 υποψηφίων αρχηγών και την επιλογή «λευκό». Ο τελικός αριθμός των εκλογικών τμημάτων θα είναι περί τα 600, αν και υπάρχει διχογνωμία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού για τον ακριβή αριθμό τους. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα έχει την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας την ημέρα των εκλογών. Πρόεδρος θα είναι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, θα συμμετέχουν νομικοί (Αντώνης Βγόντζας, Νανά Βρυώνη, Αλέξανδρος Κατσαντώνης, Νέλλη Παπαχελά), εκπρόσωποι των υποψηφίων και μια εισαγγελική λειτουργός.

Γεννηματά #προχωράμε

Η κ. Γεννημάτα φαίνεται εξαιρετικά ενεργή, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι συνδυάζει και τα καθήκοντα της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Περιόδευσε στη Νάξο, στη Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, στην Ελευσίνα και την Παρασκευή μίλησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, ενώ μίλησε και στο ραδιόφωνο του Σκάι. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εξασφαλίσει μια επαρκή διαφορά από τον όποιο δεύτερο, μιας και η ίδια και το επιτελείο της θεωρούν πως θα είναι σίγουρα πρώτη. Η περίπτωση εκλογής της, όμως, από τον πρώτο γύρο μάλλον έχει αποκλειστεί ως πιθανότητα. Χαρακτηριστικό είναι ένα απόσπασμα από συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών: «Πιστεύω στη νίκη, πιστεύω ότι θα νικήσει το μήνυμα της ενότητας και της προοπτικής της παράταξης. Αυτή η ισχυρή θέληση και απόφαση των πολιτών θα σφραγίσει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και θα κρίνει την εκλογή».

Θεοδωράκης #καιΤώραΣταύρος

Ο κ. Θεοδωράκης περιόδευσε στα Γιάννενα στις αρχές της εβδομάδας και συνομίλησε με ΜΜΕ, πολίτες και τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο πρόεδρος του Ποταμιού δήλωσε πως πάνω από 200.000 πολίτες θα ψηφίσουν στις διαδικασίες και πως θα ήταν δραματικό να συμμετέχουν κάτω από 100.000. «Κανείς από εμάς, εννοώ από αυτούς που ηγούνται αυτής της προσπάθειας, δεν θα είναι απών την επόμενη ημέρα και αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα», είπε ο κ. Θεοδωράκης, αλλά κάτι τέτοιο είναι μάλλον άδηλο.

Καμίνης #ΒάζουμεΜπροστά

Και ο Γιώργος Καμίνης, όμως, δεν είναι διόλου αδρανής. Μάλιστα, ως δήμαρχος Αθήνας, φροντίζει στοχευμένα να δώσει δείγμα γραφής. Κάτι τέτοιο συνέβη με τα εγκαίνια του Σεράφειου Κολυμβητηρίου, έργου που στοίχησε περίπου 18,5 εκατομμύρια. Ο δήμαρχος παρομοίασε το έργο ως δίδυμο του Νιάρχειου στο Φάληρο. Αυτήν την εβδομάδα περιόδευσε σε Καστοριά, Κοζάνη, Έδεσσα, Καβάλα, Κιλκίς. Στην ομιλία του στην Κοζάνη είπε πως «ο μεν ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέχεται την ανοιχτή κοινωνία, έχει αλλεργία στην αξιοκρατία, ενώ η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται να μειώσει τις ανισότητες».

Ανδρουλάκης #Μαζί

Στο επιτελείου του κ. Ανδρουλάκη έχουν βάλει επίσης φουλ τις μηχανές. Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος επικεφαλής του νέου σχηματισμού της κεντροαριστεράς περιόδευσε σε Βόλο, Κόρινθο, Καλαμαριά, Φλώρινα, Κέρκυρα και την Παρασκευή στην Καλαμάτα. Στο Βόλο δήλωσε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να αμφισβητήσουμε όλα τα οικονομικά συμφέροντα, τις πολιτικές φατρίες, τις συντεχνίες που μας χρεοκόπησαν».
Ραγκούσης #ΑτζένταΡαγκούση

Ο κ. Ραγκούσης έχει προγραμματίσει πολλές περιοδείες την επόμενη εβδομάδα σε Αγρίνιο, Πάτρα, Άρτα, Ιωάννινα, Καβάλα. Αυτήν την εβδομάδα μίλησε αρκετά στα ΜΜΕ και επιλέγει περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους να τονίζει την αντίθεση του σε όποια πρόταση συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Μάλιστα, εγκάλεσε την κ. Γεννημάτα ότι προανήγγειλε μια τέτοια συνεργασία σε συνέντευξή του.
Μανιάτης #ΜαζίΜπροστά

Ο κ. Μανιάτης περιόδευσε σε Άμφισσα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο. Σε συνεντεύξεις του τονίζει πως χρειάζεται μια αυτοδύναμη Κεντροαριστερά: «Αρνούμαι τη στασιμότητα του 7%. Να διεκδικήσουμε υπερδιπλάσιο ποσοστό. Προσβάλλει να συζητούμε για μετεκλογικές συνεννοήσεις και συνεργασίες». Συμπληρώνει πάντα πως ο αρχηγός της παράταξης πρέπει να είναι στη Βουλή (αποκλείοντας Ανδρουλάκη και Καμίνη) και ότι οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες Ποταμιού και ΔΗΣΥ χρειάζεται να ενωθούν. «Οι σημερινές κομματικές ηγεσίες ό,τι είχαν να προσφέρουν, το προσέφεραν. Θέλουμε ηγεσία παρούσα στη Βουλή, πλήρους απασχόλησης, όχι μερικής απασχόλησης», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά από τη συνάντησή του με το Θεοχαρόπουλο στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ...

Βασίλης Ρόγγας

posted from Bloggeroid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες