3 Οκτ 2017

Μέτρα – σοκ 1,8 δισ. ευρώ. – Πως μειώνονται μισθοί, συντάξεις, επιδόματα
– Κόβει από παντού και υπόσχεται… πλεόνασμα η κυβέρνηση – Πόσο θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις από 1/1/2018 – Ψαλίδι στα επιδόματα ΟΓΑ, θέρμανσης και στο ΕΚΑΣ – Αυξάνεται ο ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου – Φόρος στα εισοδήματα όσων ενοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb

Δεν είναι μια και δυο οι αλλαγές στη φορολογία, είναι 15 και φέρνουν τα πάνω – κάτω καθώς ο στόχος της κυβέρνησης είναι η επιπλέον είσπραξη 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ…

Κατά τα άλλα ενώ έρχονται μέτρα – σοκ, ενώ μειώνομνται και πάλι έμμεσα μισθοί και συντάξεις, ο υπουργός των Οικονομικών δηλώνει ότι ο… πονοκέφαλος του επιτελείου του θα είναι το πλεόνασμα που θα επιτευχθεί.

Θα κατατεθούν λοιπόν στον νέο προϋπολογισμό μέτρα 1,8 δισ. και η κυβέρνηση για να χρυσώσει το χάπι θα δώσει μέρος του εφετινού πλεονάσματος πίσω. “Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι” με άλλα λόγια.Φόροι: Έρχεται καταιγίδα

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018 που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή φέρνει πραγματική καταιγίδα νέων φόρων που θα επηρεάσουν έμμεσα ή άμεσα την τσέπη όλων των πολιτών ανεξάρτητα τα από το εισόδημά τους.


Κατάργηση έκπτωση στην παρακράτηση φόρου: Αυξημένη κατά 1,5% θα είναι η φορολογία για μισθωτούς και συνταξιούχους με την κατάργηση της έκπτωσης φόρου από 1/1/2018.

Αύξηση εισφορών ΕΦΚΑ: 53 εκατομμύρια επιπλέον θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες από 1/1/2018 στον ΕΦΚΑ καθώς δεν θα αφαιρούνται όπως φέτος από το φορολογητέο εισόδημα που αποτελεί βάση υπολογισμού των εισφορών.

Αύξηση ΦΠΑ: Έρχεται αύξηση στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών σε 32 νησιά με την κατάργηση της έκπτωσης που ίσχυε ως σήμερα σε ποσοστό 50%.

Περικοπές επιδομάτων: Μείωση επιδόματος θέρμανσης κατά 50%, μειώσεις επιδομάτων τριτέκνων – πολυτέκνων αναδιανομή κονδυλίων δικαιούχων ΚΕΑ, αλλά και στο επίδομα των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας.

Κατάργηση έκπτωσης φόρου: Χάνουν το 10% της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες οι ασφαλισμένοι. Από αυτή την κατάργηση το κράτος περιμένει να εξοικονομήσει 121.000.000 ευρώ.

Ακίνητα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό: Έρχεται φόρος διαμονής 0,5 – 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και φόρος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων μέσω Airbnb.

Παράλληλα αρχίζει η υποβολή φόρου Υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων που για τον πωλητή ακινήτου φτάνει το 15%.

Κατάργηση στις φοροαπαλλαγές για βουλευτές και δικαστικούς, με στόχο την είσπραξη 44 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.newsit.gr