Στον αέρα η εκλογή νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς.. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Στον αέρα η εκλογή νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς..

...μετά τη «βόμβα» Vodafone... Περιμένουν νέες προσφορές...

Εν αναμονή των απαντήσεων των δύο άλλων εταιριών κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην...
χώρα, τελούν οι υποψήφιοι για την αρχηγία του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά, μετά την «βόμβα» που έσκασε χθες στα χέρια τους, όταν ενημερώθηκαν ότι η Vodafone αφενός δεν αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξ αποστάσεως, αφετέρου ζητά 900.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) και διάστημα προετοιμασίας τεσσάρων μηνών (!) για την ηλεκτρονική διασύνδεση των συμβατικών καλπών μεταξύ τους.

Δείτε την επιστολή της Vodafone

 
Κοντολογίς, η εταιρεία, απεφάνθη μεταξύ άλλων ότι οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στον χώρο δεν θα πρέπει να γίνουν στις 5 Νοεμβρίου, όπως προγραμματιζόταν από τα εμπλεκόμενα κόμματα, αλλά στις 4 Φεβρουαρίου 2018 (!).

Κατόπιν τούτων, ο επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος, απέστειλε νέο αίτημα για προσφορές στις εταιρείες Wind και ΟΤΕ, προκειμένου οι πρόεδροί τους να του απαντήσουν μέχρι σήμερα το βράδυ, αν και εφόσον μπορούν και ενδιαφέρονται να αναλάβουν το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων, κατά τις υποδειχθείσες ημερομηνίες (5 και 12 Νοεμβρίου) και με ποιους οικονομικούς όρους.

Στον βαθμό που οι εταιρείες θα ανταποκριθούν εντός της προθεσμίας, σήμερα το βράδυ οι υποψήφιοι αρχηγοί θα έχουν ενημερωθεί για την προσφορά τους (σ.σ. εφόσον υπάρχει) προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τη διαδικασία εκλογής αρχηγού στην Κεντροαριστερά.

Στο μεταξύ, πάντως, δεν έλειψαν -ως αναμενόταν- οι αντιδράσεις από σειρά υποψηφίων στην απάντηση της Vodafone. Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά μιλούσαν για επιβεβαίωση όσων είχαν πει και οι άλλες εταιρείες για την μη δυνατότητα διασφάλισης του αδιάβλητου σε μία διαδικασία ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, θέτοντας όμως και αμείλικτο το ερώτημα, γιατί στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ η ίδια εταιρία χρειάστηκε 20 μέρες και για τις εκλογές στο εσωτερικό της Κεντροαριστεράς ζητά χρόνο τεσσάρων μηνών.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι η ζωή δεν γυρίζει πίσω, επιμένοντας ότι περιμένουν ακόμα τις προτάσεις όλων όσοι μπορούν να αναλάβουν και να εγγυηθούν το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία και πως σύντομα θα είναι σε θέση όλοι οι υποψήφιοι να υιοθετήσουν την τεχνικά αρτιότερη λύση.

Για μεγιστοποίηση ενός τεχνικού ζητήματος μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που παρέπεμψε από την πλευρά του στην επιτροπή Αλιβιζάτου και τις προσπάθειες που καταβάλουν τα μέλη της για την επίλυση του θέματος. «Ο στόχος δεν είναι οι ημερομηνίες ή ο αριθμός των υποψηφίων. Ο στόχος είναι την επόμενη ημέρα των εκλογών να υπάρξει μια ισχυρή ηγεσία που θα οδηγεί σε ένα ιδρυτικό συνέδριο της ενωμένης Κεντροαριστεράς, για να τελειώνουμε μ’ αυτόν τον μικρό δικομματισμό», είπε...


real.gr

Post Bottom Ad

Σελίδες