Χαστούκι στην Αλβανική κυβέρνηση: Δικαίωση για τους Έλληνες της Χειμμάρας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Χαστούκι στην Αλβανική κυβέρνηση: Δικαίωση για τους Έλληνες της Χειμμάρας


 
Οι Έλληνες της Χειμάρρας μπορεί να βρίσκονται υπό διωγμό από το καθεστώς του Έντι Ράμα στην Αλβανία, ωστόσο φαίνεται ότι η αλβανική κυβέρνηση βρίσκει ισχυρά εμπόδια στο δρόμο που έχει χαράξει για την υφαρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων μειονοτικών.

Σύμφωνα με... 

 
 
 
 
την εφημερίδα “Το Έθνος” ο Έντι Ράμα υπέστη οδυνηρή ήττα στην προσπάθειά του να προχωρήσει στα σχέδια απαλλοτριώσεων. Κάλεσε τους πρέσβεις Ε.Ε., ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών στην Αλβανία για να τους ενημερώσει για το θέμα, ωστόσο εκείνοι πήραν θέσεις που ευνοούν τους Έλληνες της Χειμάρρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα στη δίωρη συνάντηση που είχε ο Έντι Ράμα με τους πρέσβεις προσπάθησε να τους πείσει ότι το πρόβλημα είναι καμιά πενηνταριά άνθρωποι οι οποίοι φωνάζουν χωρίς λόγο. Οι απαντήσεις που έλαβε όμως κάθε άλλο παρά τον… δικαίωσαν. Οι Έλληνες της Χειμάρρας βρήκαν υποστηρικτές στα πρόσωπα των πρεσβευτών στην Αλβανία.

Η πρέσβης της Ε.Ε. Ρομάνα Βλαχούτιν του είπε χαρακτηριστικά “εάν ο νόμος δεν κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε αλλάξτε το νόμο”. Ο Αμερικανός Πρέσβης Ντόναλντ Λιού είπε πως θα πρέπει πρώτα να γίνουν γνωστά τα όρια των περιουσιών, άποψη που είναι σε ευθεία γραμμή και με τις ελληνικές θέσεις.

Ανάλογη, ως προς τις θέσεις του ελληνικού στοιχείου ήταν και η θέση του Ολλανδού Πρέσβη. Ο διπλωμάτης θύμισε στον Έντι Ράμα ότι ο συνήγορος του πολίτη στην Αλβανία έκρινε ότι στο νόμο υπάρχουν ατέλειες και νομικές παραβάσεις, οι οποίες θα πρέπει να διορθωθούν.

Post Bottom Ad

Σελίδες