Σε έπιασαν μεθυσμένο ; Τέλος το δίπλωμα για πάντα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Σε έπιασαν μεθυσμένο ; Τέλος το δίπλωμα για πάντα

Image result for troxaiaΤην αφαίρεση της άδειας οδήγησης επί τόπου και δια βίου για οδηγούς υπό την επήρεια μέθης προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης στις περιπτώσεις που συλληφθούν για δεύτερη φορά μεθυσμένοι.

Παράλληλα, τσουχτερά διοικητικά πρόστιμα θα περιμένουν τους οδηγούς οι οποίοι παραβιάζουν τις διατάξεις του ΚΟΚ.

Την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου που διέπει τα τροχαία δυστυχήματα ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο με μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους στην άσφαλτο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υπουργός παρουσίασε τις υπό διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σχετικά με τις διοικητικές κυρώσεις για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος από οδηγό υπό την επήρεια οινοπνεύματος και δη ως προς την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Περαιτέρω, σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης ΚΟΚ από τον ίδιο οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ, προβλέπεται η δια βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού οχήματος.

Ο κ. Κοντονής επεσήμανε, πάντως, στις μητέρες των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων ότι ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την επίταση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.

Από την πλευρά τους οι μητέρες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις θέσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και τη συνάντηση που είχαν μαζί του και τόνισαν την ανάγκη επαγρύπνησης της πολιτείας στα ζητήματα αυτά

Post Bottom Ad

Σελίδες