ΤΟ 82% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ 82% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ


 
Ούτε τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να πείθει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την ίδια ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης εκφράζει έντονη δυσπιστία για τις πρωτοβουλίες του αλλά και για τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την έρευνα της Marc, μόνο το 15,1% των πολιτών πιστεύει ότι...  

 
 
 
θα εφαρμοστούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες τις οποίες έκανε κατά την παρουσία του αυτό το Σαββατοκύριακο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Η κοινή γνώμη, σε συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 82,1%, είναι πεπεισμένη ότι δεν πρόκειται αυτές να εφαρμοστούν. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι στους δύσπιστους περιλαμβάνονται και δύο στους τρεις που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ (65,6%), ενώ μόλις στο 30,1% είναι όσοι προσδοκούν υλοποίηση των εξαγγελιών.

Εξίσου δύσπιστοι είναι οι πολίτες -ανάμεσά τους και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ- και ως προς τις πρόσφατες πρωθυπουργικές επισκέψεις σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μόνο ένας στους δέκα Ελληνες πείστηκε ότι το άνοιγμα Τσίπρα συνιστά πολιτική στροφή υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας. Σε αντίθεση ένας στους δύο -συγκεκριμένα το 49,3%- έχει τη γνώμη ότι πρόκειται για πολιτική σκοπιμότητα και το 30,5% ότι είναι αναγκαία αλλαγή στάσης λόγω αδιεξόδων.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν προκαλεί έκπληξη ότι μόνο το 18,6% συμμερίζεται την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι τους επόμενους μήνες η οικονομία της χώρας και η κατάσταση στην αγορά θα εξελιχθούν θετικά. Το 36,3% θεωρεί ότι θα είναι ίδια με σήμερα και το 43,5% ότι μάλλον θα είναι χειρότερα αυτά που επέρχονται. Τα ευρήματα αυτά είναι συμβατά με την απάντηση στο ερώτημα για την ανταπόκριση των πολιτών στις φορολογικές υποχρεώσεις τους, καθώς το 42,4% δηλώνει ότι έχει αδυναμία έναντι του 54,9% -το οποίο γίνεται 61,3% μεταξύ όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ- που πιστεύει ότι θα καταφέρει να καλύψει τις υποχρεώσεις του. 
 
protothema.gr

Post Bottom Ad

Σελίδες