15 Αυγ 2017

Γιατί κάνει καλό να τρώμε και τα κουκούτσια από το καρπούζι;



Τα κουκούτσια του καρπουζιού μπορεί να είναι ενοχλητικά αλλά αποτελούν πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών. Πιο...











συγκεκριμένα, περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο είναι αναγκαίο για τη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, της καρδιάς και των μεταβολικών λειτουργιών, αλλά και για τη διατήρηση της υγείας των οστών. Επίσης, περιέχουν μεγάλη ποσότητα σιδήρου, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά του οξυγόνου μέσα στο σώμα, αλλά και φυλλικού οξέως, το οποίο βοηθά την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.



Αποτελεί μάλιστα και ένα ιδιαίτερα σημαντικό θρεπτικό συστατικό ειδικά για τις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, δεδομένου ότι η ανεπάρκειά του μπορεί να οδηγήσει σε γενετικές ανωμαλίες. Οι σπόροι καρπουζιού αποτελούν όμως και ένα εξαιρετικό σνακ, καθώς οι 22 θερμίδες που περιέχουν ανά χούφτα τους κάνουν ιδανικούς για όλες τις ώρες της ημέρας. Πώς μπορείς να τα καταναλώσεις; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα αφήσεις για 2-3 μέρες εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν. Μπορείς να τα απολαύσεις αντί για πασατέμπο.