Αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών

Αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών Σειρά αλλαγών στην οργάνωση και τη λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με το σχετικό προεδρικό διάταγμα, διαχωρίζεται για πρώτη φορά η λειτουργία του νηπιαγωγείου από αυτή του δημοτικού σχολείου, ενώ ενισχύεται με αρμοδιότητες ο σύλλογος διδασκόντων για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Οι αλλαγές ξεκινούν από τις εγγραφές, οι οποίες πλέον θα γίνονται με τον ίδιο τρόπο τόσο στο νηπιαγωγείο όσο και στο δημοτικό. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται το διάστημα 1-20 Μαΐου, ενώ το γραφειοκρατικό μέρος της διαδικασίας, η οποία απλοποιείται, περνάει σε μεγάλο βαθμό στη δημόσια διοίκηση (για παράδειγμα, ο διευθυντής/προϊστάμενος του νηπιαγωγείου αναζητεί το πιστοποιητικό γέννησης για την εγγραφή μέσω του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Παιδείας).

Στα νηπιαγωγεία και προκειμένου τα νήπια να προσαρμόζονται καλύτερα στο νέο σχολικό περιβάλλον, εισάγεται ο θεσμός του ευέλικτου περιβάλλοντος για δύο εβδομάδες. Συγχρόνως, στον σύλλογο διδασκόντων δίδεται η δυνατότητα να αναμορφώνει το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα για να το προσαρμόζει στις ανάγκες της σχολικής μονάδας.

Αλλαγή προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας και στον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, αφού θα πραγματοποιείται κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών με στόχο, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, τη δημιουργία θετικού παιδαγωγικού κλίματος στη σχολική μονάδα και την αποφυγή ανταγωνισμών και διενέξεων μεταξύ των μαθητών.

Ειδική αναφορά γίνεται στις σχολικές δράσεις (διδακτικές επισκέψεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερήσιες εκδρομές), αλλά στην ασφάλεια των μαθητών, ενώ παρέχονται σαφείς οδηγίες σχετικά με την προσέλευση και την αποχώρησή τους.

Post Bottom Ad

Σελίδες