Δείτε που πηγαίνουν οι βαλίτσες που χάνονται στο αεροδρόμιο! [photo] - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Δείτε που πηγαίνουν οι βαλίτσες που χάνονται στο αεροδρόμιο! [photo]


Πού πηγαίνουν οι βαλίτσες που χάθηκαν ή που ο κάτοχός τους δεν τις αναζήτησε ποτέ;...
Ιστορίες αεροδρομίων και ιστορίες χαμένων πραγμάτων, μπορεί να διηγηθεί ο οποιοσδήποτε από τα ταξίδια του.

Συμβαίνουν καθημερινά. Βαλίτσες να περιφέρονται μόνες τους στους ιμάντες των αεροδρομίων και τελικά να μένουν στα αζήτητα. Πού καταλήγουν όμως; Η Daily Mail μπήκε στη δημοπρασία του Greasby που μπορεί να μην έχει τη χλιδή του Sotheby's ; ή του Christie's, αλλά μαζεύει ουκ ολίγους που μπορούν να πάρουν αυτές τις βαλίτσες -μαζί με τα περιεχόμενά τους- έναντι εξευτελιστικής τιμής.

Ο χώρος;

Bρίσκεται στο αεροδρόμιο Χίθροου και ανά μήνα πουλάει 200 βαλίτσες. Με λιγότερα από 15 ευρώ, μπορεί κάποιος να πάρει μια βαλίτσα και είτε να μην κρατήσει, είτε να την πουλήσει σε τριπλάσια και τετραπλάσια τιμή στο eBay. To δέλερ για τους φαν αυτών των δημοπρασιών είναι να βρουν τη βαλίτσα κάποιου γνωστού ή να ανακαλύψουν έναν κρυμμένο θησαυρό όταν θα την ανοίξουν. Υπάρχουν, όμως, και φορές που μέσα δεν βρίσκουν τίποτα περισσότερο από βρόμικα εσώρουχα και αντικείμενα ευτελούς αξίας.


Είναι κάτι σαν λοταρία στην οποία ο καθένας παίζει με τους όρους του παιχνιδιού. Κάθε χρόνο 21,8 εκατ. βαλίτσες χάνονται στα αεροδρόμια, αν και πλέον οι αριθμοί έχουν πέσει καθώς τα συστήματα των αεροδρομίων έχουν βελτιωθεί αισθητά.

Οι βαλίτσες που χάνονταν σε τράνσιτ έχουν μειωθεί αισθητά, άρα και ο αριθμός εκείνων που χάθηκαν οριστικά από τους κατόχους τους. Ωστόσο αυτές οι δημοπρασίες κρύβουν πάντα πολλά απρόοπτα: άλλοτε ευχάριστα και άλλοτε δυσάρεστα, καθώς τα πάντα εξαρτώνται από τι περιέχουν οι βαλίτσες. Το αίνιγμα λύνεται μόλις ο νέος κάτοχος -έστω και αν πλήρωσε ελάχιστα για να την αποκτήσει- την ανοίξει και τι διαπιστώσει τι... ψάρια έπιασε.

Post Bottom Ad

Σελίδες