Γ.Ουρσουζίδης:ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΘΥΜΑΤΑ - ΧΑΝΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Γ.Ουρσουζίδης:ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΘΥΜΑΤΑ - ΧΑΝΙΑ

Αξιότιμοι γονείς και συγγενείς των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας, κυρίες και κύριοι Δήμαρχοι, εκπρόσωποι συλλογικών φορέων, εκλεκτοί προσκεκλημένοι.          
         Βρίσκομαι σήμερα εδώ, ανάμεσα σας, με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, ανταποκρινόμενος στην ευγενή πρόσκληση του  Συλλόγου Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος».
         Εκ μέρους του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτση, καθώς και των μελών της επιτροπής μας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνατε.
         Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο Πάρκο Τροχαίων Δυστυχημάτων ''Χρήστου Πολέντα'', για την απόδοση του οφειλομένου φόρου τιμής στα θύματα των τροχαίων.
         Σαν μέλος της πολιτείας, οφείλω μια συγνώμη στους αδικοχαμένους και στις οικογένειες των θυμάτων.
         Μια βαθειά συγνώμη, για όσα δεν πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια, που συνάνθρωποί μας σκοτώνονται στους δρόμους. Είναι βαριά η ευθύνη:
- Δεν διδάξαμε, δεν εκπαιδεύσαμε τα παιδιά μας, ώστε να τα προστατεύσουμε για το υπόλοιπο της ζωής τους. 
- Θυσιάσαμε πολύτιμους πόρους σε υπερβολές, ενώ καθυστέρησαν πάρα πολύ τα εντελώς απαραίτητα έργα υποδομής, για ασφαλή μετακίνηση.
- Δεν ενημερώσαμε τους πολίτες, για τον καθημερινό κίνδυνο που ελλοχεύει στους δρόμους της πατρίδας μας. 
- Δεν ενημερώσαμε τους πολίτες, για την τραγωδία των βαριά τραυματιών και αναπήρων.
       Σήμερα λοιπόν, προσέρχομαι στο μνημόσυνο αυτό, ζητώντας  συγνώμη για την αβελτηρία μας αυτή.
        Δηλώνω όμως κατηγορηματικά, ότι στην προσπάθεια να βελτιώσουμε τα πράγματα, αφήνουμε πίσω  λάθη και παραλείψεις, κοιτάμε μπροστά ενωμένοι σαν μια γροθιά - όλα τα μέλη της επιτροπής.
          Τιμάμε τη μνήμη των τροχαίων θυμάτων, με την προσπάθειά μας να μειωθούν στο ελάχιστο. 
           Φέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, στο πρώτο επτάμηνο του 2017, είχαμε δραστική μείωση των τροχαίων και των συνεπειών τους αντίστοιχα.
          Φέτος λοιπόν, 69 λιγότεροι συγγενείς και φίλοι δεν θα θρηνήσουν, 69 γονείς και αδέρφια δεν θα νεκροφιλήσουν, ενώ 131 λιγότεροι είναι οι βαριά τραυματίες και ανάπηροι, και 567 λιγότεροι είναι και οι ελαφρά τραυματίες, σε σχέση, όχι μόνο με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016, αλλά και των τελευταίων 5 ετών - για παλαιότερα δεν συζητάμε – ήταν πολύ περισσότεροι.
            Πιστεύω ακράδαντα, πως άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι όπως εσείς, είναι ο βασικός λόγος της ευοίωνης αυτής, αναπάντεχα θετικής εξέλιξης. 
          Αποτελείτε τον βασικό κορμό της προσπάθειάς μας, μαζί με τα πανεπιστήμια, όπως το Πολυτεχνείο και το Α.Τ.Ε.Ι. της Κρήτης, αλλά και τους άλλους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση αυτής της μάστιγας.
          Σας ευχαριστώ θερμά για την ευκαιρία που μου δώσατε, να επικοινωνήσω σ΄ αυτόν τον ιερό τόπο, με τους ανθρώπους που βίωσαν το μαρτύριο της απώλειας.
          Από μέρους του Προέδρου της βουλής των Ελλήνων και των μελών της επιτροπής, εκφράζω την  αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων, και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμητική πρόσκληση.

  Στη  μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.


Χανιά  30.7.2017                    Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος
                                  Πρόεδρος της Εδικής Μόνιμης Επιτροπής
                                 Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων

Post Bottom Ad

Σελίδες