3 Ιουλ 2017

Πότε θα είναι έτοιμη η νέα ρύθμιση για τις ασφαλιστικές οφειλές

Image result for ασφαλιστικές οφειλέςΣτην πολυαναμενόμενη νέα ρύθμιση για τις ασφαλιστικές οφειλές αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου επισημαίνοντας πως η σχετική Υπουργική Απόφαση θα είναι έτοιμη εντός του καλοκαιριού και θα αφορά σε οφειλές που δημιουργήθηκαν έως 31.12.2016.
Μιλώντας η κ. Αχτσιόγλου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε « Σχεδιάζουμε ένα πλαίσιο για αποπληρωμή των οφειλών σε δόσεις, ο αριθμός των οποίων θα φτάνει μέχρι τις 120. Η αποπληρωμή θα συνοδεύεται από έκπτωση στις προσαυξήσεις, η οποία θα είναι μεγαλύτερη για μικρότερο αριθμό δόσεων».
Ενώ όσον αφορά στο τι θα περιλαμβάνει το πλαίσιο της σχετικής ρύθμισης και ποια θα είναι τα κριτήρια που θα καθορίζουν το ύψος των δόσεων, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «για τον ακριβή καθορισμό του ύψους της ελάφρυνσης θα εξετάζεται κατά πόσο ο ασφαλισμένος είχε πραγματικά τη δυνατότητα να αποπληρώνει τις εισφορές του τα προηγούμενα έτη, καθώς αυτές -με βάση το προϊσχύον καθεστώς- υπολογίζονταν επί πλασματικών εισοδημάτων».