13 Ιουλ 2017

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Η κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει άμεσα τις συντάξεις των αγροτών γεννηθέντων του 1950"Με αφορμή το γεγονός ότι, αγρότες, ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ γεννηθέντες του 1950, που θεμελίωσαν φέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα δεν έλαβαν τη σύνταξη τους την 1η Ιουλίου, ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά το γεγονός ότι, βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και οι συντάξεις των αγροτών γεννηθέντων του 1950, οι οποίοι θεμελίωσαν φέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα και βάση του προϊσχύοντος Νόμου θα έπρεπε να πληρωθούν την 1η Ιουλίου του 2017, όπως συνέβαινε με το προηγούμενο καθεστώς, δεν έχουν καταβληθεί ακόμη. 

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης των διαδικασιών και το χειρότερο είναι ότι, δεν δίνει και απαντήσεις. Η σιωπή της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για το πότε θα πληρωθούν οι νέοι συνταξιούχοι, είναι εκκωφαντική. 

Χιλιάδες αγρότισσες και αγρότες, βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, βρίσκονται στον «αέρα», χωρίς να γνωρίζουν πότε τελικά θα πληρωθούν, τη στιγμή, μάλιστα, που η κυβέρνηση τους έχει «φορτώσει» με εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις. Το Κράτος δεν μπορεί να είναι ασυνεπές προς τους πολίτες και ταυτόχρονα να ζητά να είναι συνεπείς οι πολίτες στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει άμεσα τις συντάξεις με σαφές χρονοδιάγραμμα και όχι να κρύβεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε