18 Ιουν 2017

Τοποθεσίες στον κόσμο όπου απαγορεύεται η πρόσβασηΟι λάτρεις του ταξιδιού γνωρίζουν καλά όλα τα σημαντικά αξιοθέατα που προσφέρουν οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί. Ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί αυτά τα μέρη για να τα δει με τα μάτια του. Υπάρχουν, όμως, κι άλλες γωνιές της γης, σημεία που για κάποιους λόγους... 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
παραμένουν απαγορευμένα στους επισκέπτες.

The Kofuns, Ιαπωνία


Αυτά τα τεχνητά νησιά είναι οι αρχαίοι τόποι ταφής των μελών της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορούν να τα επισκεφθούν αρχαιολόγοι, αλλά μόνο με την άδεια του αυτοκρατορικού δικαστηρίου.

North Sentinel Island, Ινδία


Οι ντόπιοι που ζουν στο νησί προστατεύουν τη γη τους από τους ξένους. Έτσι, για την ασφάλεια των τουριστών, οι ινδικές αρχές απαγορεύουν σε οποιονδήποτε να πλησιάσει την τοποθεσία.

Περιοχή 51, ΗΠΑ


Η ύπαρξη αυτής της εξαιρετικά μυστικής εγκατάστασης επιβεβαιώθηκε επισήμως από την αμερικανική κυβέρνηση το 2013. Σύμφωνα με τα μερικώς αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, πρόκειται μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ όπου αναπτύσσονται και δοκιμάζονται αεροσκάφη επόμενης γενιάς.

Εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Σιών, Αιθιοπία


Ένα ειδικά χτισμένο παρεκκλήσι στεγάζει τον πιο ιερό θησαυρό της εκκλησίας: την Κιβωτό της Διαθήκης. Ο κηδεμόνας της Κιβωτού -ο μόνος που έχει πρόσβαση στο λείψανο- απαγορεύεται να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις της εκκλησίας.

Νησί Kaho’olawe, ΗΠΑ


Σε όλη την ιστορία του, αυτό το άγονο νησί αποτελούσε τόπο θρησκευτικών τελετουργιών και τόπο εκπαίδευσης του Αμερικανικού Ναυτικού. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να το επισκεφθείτε είναι να συμμετάσχετε σε μία από τις εθελοντικές ομάδες που εργάζονται για την αποκατάσταση του τοπικού περιβάλλοντος.

British Telecom Tower, Ηνωμένο Βασίλειο


Μετά από ένα περιστατικό έκρηξης μέσα στον πύργο, το περιστρεφόμενο εστιατόριο και το κατάστρωμα παρατήρησης παραμένουν κλειστά για το κοινό.

Ise Grand Shrine, Ιαπωνία


Η τοποθεσία είναι προσβάσιμη μόνο από ιερείς και μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να θαυμάζουν τις στέγες των ιερών πίσω από τις περιφράξεις.