Καμίνι» η Ελλάδα: Στους 38°C το επόμενο 48ωρο και στο βάθος... έρχεται ο καύσωνας από την Ευρώπη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Καμίνι» η Ελλάδα: Στους 38°C το επόμενο 48ωρο και στο βάθος... έρχεται ο καύσωνας από την Ευρώπη


«Καμίνι» η Ελλάδα: Στους 38°C το επόμενο 48ωρο και στο βάθος... έρχεται ο καύσωνας από την Ευρώπη

Σε πολύ υψηλά επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί η θερμοκρασία, η οποία, σήμερα, Σάββατο, θα φτάσει μέχρι και τους 38°C, κυρίως στα πεδινά. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνοδεύονται από καταιγίδες στα ορεινά της Β. Ελλάδας.

Τα 38αρια αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο, Κυριακή με σφοδρές καταιγίδες σε περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και μέσα στην εβδομάδα, με τον υδράργυρο την Παρασκευή και το Σάββατο να φτάνει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου!

Στο «κόκκινο» η Ευρώπη

Ο καύσωνας έχει ήδη χτυπήσει αλύπητα την Ευρώπη: Στην Ελβετία, χθες Παρασκευή, σημειώθηκαν υψηλές θερμοκρασίες, με τις ελάχιστες να μην πέφτουν κάτω από τους 24 βαθμούς Κελσίου, κάτι που είχε να συμβεί από το 1880!

Από την ίδια χρονιά (1880), είχαν να καταγραφούν στη Γαλλία θερμοκρασίες άνω των 36°C, τον μήνα Ιούνιο.

Ο καύσωνας που ξεκίνησε την Κυριακή είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση ιδίως στο νότιο τμήμα της χώρας και την περιοχή του Παρισιού με τις αρχές να επιβάλουν περιορισμούς στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες