22 Ιουν 2017

Καθηγητής είχε σχέση με 15χρονη μαθήτρια


Καθηγητής είχε σχέση με 15χρονη μαθήτρια

Διπλασιάστηκε από ένα σε δύο χρόνια η πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί σε έναν 37χρονο εκπαιδευτικό στην Κύπρο ο οποίος είχε σχέση με μαθήτρια 15,5 ετών.

Η αποκάλυψη έγινε όταν ο κατηγορούμενος εκμυστηρεύτηκε τη σχέση που είχε με την ανήλικη μαθήτρια στην κοινωνική λειτουργό, που εργάζονταν στο ίδιο σχολείο, σχέση για την οποία πρωτόδικα του επιβλήθηκε 12μηνη φυλάκιση για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης μαθήτριας.

Όπως αναφέρει το politisonline.com, ο κατηγορούμενος γνώρισε την ανήλικη στο σχολείο που φοιτούσε, στο οποίο ο ίδιος έκανε μάθημα και σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, με πρωτοβουλία της ανήλικης δημιούργησαν σχέση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας θεώρησε ανεπαρκή την ποινή και έτσι την προσέβαλε με έφεση, για να κρίνει τελικά το Ανώτατο Δικαστήριο ότι η ενδεδειγμένη τιμωρία θα ήταν ο διπλασιασμός της φυλάκισης, αυξάνοντάς την στα δύο χρόνια.

Με την απόφασή του, το Ανώτατο Δικαστήριο έστειλε μήνυμα στα πρωτόδικα δικαστήρια ότι ακόμη και στις περιπτώσεις που ανήλικο πρόσωπο δημιουργεί εκούσια σχέση με ενήλικο, δεν μπορεί η τιμωρία που θα επιβληθεί στον δεύτερο να βαραίνει περισσότερο προς τα ελαφρυντικά αντί να αντανακλά τη σοβαρότητα και την ανάγκη αποτρεπτικότητας τέτοιων αδικημάτων.

Πηγή: politisonline.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε