5 Ιουν 2017

Μάχη ζωής για 14χρονο που κόλλησε στην αντλία της πισίνας
Ένας έφηβος βρέθηκε από την μια στιγμή στην άλλη να αγωνίζεται για τη ζωή του, αφού τα έντερά του απορροφήθηκαν εν μέρει από την αντλία φίλτρου μιας πισίνας. Ο 14χρονος κόλλησε καθισμένος στην αντλία και δεν κατάφερε να απελευθερωθεί λόγω της δύναμης της αναρρόφησης.

Το... 

 
 
 
αγόρι απολάμβανε μια βουτιά στην πισίνα ενός ιδιωτικού κέντρου αναψυχής στην Carpesa της Βαλένθια, όταν το ατύχημα συνέβη στις 21:30 το βράδυ της 3ης Ιουνίου. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο και απελευθέρωσαν τον νεαρό που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο La Fe.

Εκεί υποβλήθηκε σε τετράωρη χειρουργική επέμβαση και εξακολουθεί να βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά, σύμφωνα με τους γιατρούς βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου.

Ο 14χρονος παρακολούθησε μαθήματα κολύμβησης και, σύμφωνα με μάρτυρες, αυτός και μερικά από τα άλλα παιδιά έμειναν μετά το τέλος του μαθήματος για να παίξουν στο νερό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεαροί αφαίρεσαν το προστατευτικό καπάκι από την κύρια αντλία του φίλτρου της πισίνας, το οποίο βρίσκεται στον βυθό, και στη συνέχεια κάθονταν πάνω του.

Ένας εκπαιδευτής που ήταν εκεί έπεσε αμέσως στο νερό για να σώσει το αγόρι, ενώ φώναξε στους υπεύθυνους να κλείσουν επιτόπου την αντλία της πισίνας. Εντωμεταξύ, στο νερό έπεσαν κι άλλοι βοηθοί, αφού το παιδί είχε κολλήσει στον βυθό, προκειμένου να του φυσήξουν απευθείας στο στόμα αέρα για να μπορεί να πάρει οξυγόνο, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Levante.

«Παγιδεύτηκε στην αντλία μόνο για μερικά δευτερόλεπτα, προτού ο υπεύθυνος κλείσει τον μηχανισμό, αλλά φάνηκαν σαν ώρες», είπε ένας μάρτυρας στην εφημερίδα.

Διεξάγεται έρευνα από την Πολιτική Φρουρά της Βαλένθια, αλλά όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι το ατύχημα ήταν ένα άμεσο αποτέλεσμα ενός θανάσιμου παιχνιδιού.

iatropedia