Προσοχή στις ψεύτικες ειδήσεις και τις φάρσες της ιστοσελίδας channel28news.com - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Προσοχή στις ψεύτικες ειδήσεις και τις φάρσες της ιστοσελίδας channel28news.com


 
Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δέχθηκε πολλές καταγγελίες αναφορικά με κυκλοφορία ψευδών ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά από έρευνες διαπιστώθηκε, ότι... 
 
 
 
 

 
 
 
μέσω της ιστοσελίδας channel28news.com, οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί να δημιουργήσει μια ψεύτικη είδηση και να τη διαμοιραστεί μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Με τη ενέργεια αυτή, ο διαχειριστής της σελίδας μπορεί να καταγράφει τους κωδικούς πρόσβασης σου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου έγινε ο διαμοιρασμός.

Μπορεί βέβαια κάποιες τέτοιες ειδήσεις να γίνονται χάριν αστεϊσμού, με χιουμοριστική διάθεση αποσπώντας μάλιστα πολλά σχόλια από τους αναγνώστες.


Δείτε παραδείγματα:



Υπάρχουν όμως και ειδήσεις που πραγματικά σοκάρουν και προκαλούν μεγάλη αναστάτωση όπως συνέβη με την είδηση ότι μια νεαρή κοπέλα βρέθηκε αναίσθητη στη λίμνη του Αγίου Νικολάου Κρήτης μετά από επίθεση πυροβολισμού που δέχθηκε από άγνωστο άντρα..

Διαστάσεις πήρε και άλλη μία φάρσα περί «ενέδρας θανάτου» στην Πάφο με «θύμα 35χρονο» ο οποίος «βρέθηκε νεκρός στο όχημα του στην τοποθεσία Πιυνή της Πεγειας».

Αφού τα τηλεφωνήματα πήραν φωτιά η αστυνομία εντόπισε το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από την «είδηση» και δεν ήταν άλλος από το «θύμα» της υποτιθέμενης δολοφονίας που αναγραφόταν στο κείμενο.

Αυτούσια η είδηση:

Πρίν από λίγο ενέδρα θανάτου έστησαν στον 35χρονο Παναγιώτη Γεωργίου άλλος “ΦΟΞΗΣ” από την Πάφο,στην τοποθεσία Πικνη της Πεγειας, κατόπιν συνεχόμενων πυροβολισμών που ακούστηκαν από περαστικούς.Αστυνομική δύναμη έσπευσε στην περιοχή όπου απεκλεισε την σκηνή στην οποία και διεξάγει έρευνες.Βρεθηκε νεκρός στο σημείο της περιοχής μέσα σε αυτοκίνητο τύπου σαλουν μάρκας MINI COOPER S.
Δύο συλλήψεις μέχρι στιγμής.Νεα σε λιγο…»

Ο ίδιος, μετά από τα μπλεξίματα που είχε με την αστυνομία αφού προκάλεσε αναστάτωση, σε δημόσια ανάρτηση του στο διαδίκτυο και στην προσωπική του σελίδα στο Facebook παραδέχθηκε ότι αυτός ανήρτησε την είδηση και ότι επρόκειτο για «αστείο».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η είδηση για δολοφονία μου ήταν ένα αστείο από την σελίδα αυτή και σας πληρωφορώ γιατί έχει πάρει διαστάσεις μεγάλες το θέμα και μόλις έφυγε η αστυνομία από την οικία μου και μου ανέφερε ότι πρέπει να σας πληροφορήσω ότι είμαι καλά στην υγεία μου. Απλά ήταν ένα αστείο.»

Μάλιστα ο ίδιος υποστήριξε ότι μέσα αναγραφόταν ότι επρόκειτο για φάρσα ενώ η φωτογραφία που συνόδευε το κείμενο ήταν δική του.

Εναντίον του 35χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία διάδοση ψευδών ειδήσεων και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν αποκλείεται να κατηγορηθεί και να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Καλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην πιστεύει οτιδήποτε το οποίο συνδέεται με το channel28news.com.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακολουθεί το θέμα και ήδη προέβη σε ενέργειες για φραγή της σελίδας. Η δημοσίευση ψευδών ειδήσεων κάτω από κάποιες προϋποθέσεις μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα. 

ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ!




Σου ανοίγει ένα παράθυρο στο οποίο σου επιτρέπει να βάλεις τον τίτλο , το κείμενο και την φωτογραφία που θες και στη συνέχεια το παρουσιάζει με τη μορφή είδησης. Ω ναι, δεν υπάρχει περιορισμός, μπορείς να γράψεις ότι θες και στη συνέχεια να βάλεις το link που σου δίνει το site στο Facebook ή το mail του ανθρώπου που θες να κοροϊδέψεις. Θυμήσου μόνο να έχεις και την κατάλληλη φωτογραφία για να το συνοδεύσεις. Αν είσαι αρκετά προσεκτικός μάλιστα η είδηση αποκλείεται να μην γίνει πιστευτή.

Εννοείται ότι αμέσως έχει διαδοθεί, οπότε προσέχετε τι διαβάζετε!!!

ΠΗΓΗ: chalkidiki-news.gr

Post Bottom Ad

Σελίδες