Κατέβασαν τα ρολά των Δήμων για τέσσερις μέρες οι εργαζόμενοι - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Κατέβασαν τα ρολά των Δήμων για τέσσερις μέρες οι εργαζόμενοι


 
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση, με την ΠΟΕ - ΟΤΑ να αντιδρά στο νέο πακέτο μέτρων, το οποίο ψηφίστηκε την Πέμπτη το βράδυ από την ελληνική Βουλή. Σήμερα και αύριο, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα απέχουν από κάθε εργασία, ενώ για τη Δευτέρα και την Τρίτη, έχει... 

 
 
 
 
προκηρυχθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία. Τη Δευτέρα, στις 11.00 το πρωί, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

Μια ημέρα αργότερα, στις 9.00 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων - παρατασιούχων στα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταγγέλλουν την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, η οποία κρίνει ως παράνομα απασχολούμενος τους Συμβασιούχους - Παρατασιούχους, βάζοντας σε κίνδυνο 15.000 συμβασιούχους των δήμων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Όσον αφορά το μέτωπο της παιδείας, η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλλει την απόφαση του υπουργείου για υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία και κάνει λόγο για «πριμοδότηση των ιδιωτικών συμφερόντων».

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Δευτέρα και Τρίτη, 22 και 23 Μαΐου 2017, αντίστοιχα.
ΑΠΟΧΗ από κάθε εργασία το Σάββατο και την Κυριακή, 20 και 21 Μαΐου 2017, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης, που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, θα πραγματοποιηθούν οι εξής απεργιακές συγκεντρώσεις:

Την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων, αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στους Δήμους όλης της Χώρας, απαιτώντας συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, «για τη μη απαξίωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών».

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, στις 09.00 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου 24) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των συμβασιούχων – «παρατασιούχων», αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «με αίτημα την άμεση επίλυση του αδιεξόδου που δημιουργεί πλέον η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία οδηγεί σε απόλυση τους εργαζόμενους και σε ιδιωτικοποίηση τις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων. Διεκδικούμε Ενιαία Μόνιμη σχέση εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Συγκυβέρνηση να φέρει άμεσα στην Βουλή την νομοθετική διάταξη που έχει εξαγγείλει για την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία και την οριστική επίλυση του προβλήματος. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλείται να συμμετέχει το σύνολο των εργαζομένων συμβασιούχων από την Περιφέρεια».

Post Bottom Ad

Σελίδες