ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ




Η συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών οδηγεί σε περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) στις τράπεζες, και ήδη δρομολογούνται νέες ρυθμίσεις που θα επηρεάσουν σημαντικά τις συναλλαγές των Ελλήνων.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με... 
 
 

 
 
 
δημοσίευμα της εφημερίδας «Ειδήσεις», με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έρχεται αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων στα 2.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται το άνοιγμα νέων λογαριασμών όψεως ή καταθετικών με την προσθήκη δικαιούχων.

Εξάλλου, προβλέπεται και ενεργοποίηση σε ήδη αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ παράλληλα εξετάζεται η αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών που επιστρέφουν στις τράπεζες από το 30% που είναι σήμερα στο 60%, αλλά και να αυξηθεί το ποσό μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα 1.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 2.000 ευρώ για κάθε πελάτη ανά μήνα.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει δοθεί ακριβές και πλήρες χρονοδιάγραμμα για τον περιορισμό των capital controls, καθώς πολλά θα κριθούν και από τους μηχανισμούς εποπτείας των τραπεζών αλλά και από το ζήτημα της εκροής καταθέσεων.

ΠΗΓΉ: newsbomb.gr

Post Bottom Ad

Σελίδες