ΟΑΕΕ: Πότε δεν θεωρείται επιδοτούμενη ανεργία ο χρόνος λήψης του βοηθήματος - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΟΑΕΕ: Πότε δεν θεωρείται επιδοτούμενη ανεργία ο χρόνος λήψης του βοηθήματος

ΟΑΕΕ: Πότε δεν θεωρείται επιδοτούμενη ανεργία ο χρόνος λήψης του βοηθήματοςΈγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, ο Ειδικός Λογαριασμός που έχει συσταθεί στον ΟΑΕΔ έχει πλήρη οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την ειδική εισφορά που συνεισπράττεται με τις εισφορές των ασφαλισμένων του πρώην ΟΑΕΕ, δεν επιδοτείται, και για τους δικαιούχους του Βοηθήματος Ανεργίας δεν προβλέπεται η απόδοση κανενός είδους ασφαλιστικών εισφορών κατά τη διάρκεια της χορήγησης του. 
Κατά συνέπεια ο χρόνος λήψης του Βοηθήματος δεν μπορεί να θεωρηθεί συντάξιμος ή επιδοτούμενης ανεργίας και επομένως να ληφθεί υπόψη στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για λήψη σύνταξης για οποιαδήποτε λόγο, είτε πλήρους είτε μειωμένης. 

Η βούληση του νομοθέτη αποτυπώθηκε με σαφήνεια για τη δυνατότητα αναγνώρισης ως πλασματικού χρόνου της επιδοτούμενης ανεργίας μισθωτών . 

Τέλος, ο ΟΑΕΔ, χαρακτηρίζει το εν λόγω Βοήθημα ως ένα αυτοτελές ειδικό σύστημα χορήγησης βοηθήματος καθώς οι χρόνοι ασφάλισης των αυτοαπασχολούμενων, σύμφωνα με το εθνικό πλαίσιο, δεν προσμετρώνται για τον συνυπολογισμό του συστήματος παροχών τακτικής ανεργίας και για το λόγο αυτό δεν αποτυπώνονται στο επίσημο ευρωπαϊκό έντυπο U1 (το οποίο βεβαιώνει τις περιόδους που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τη χορήγηση παροχών ανεργίας). Επίσης ότι το επίδομα ανεργίας που χορηγεί η χώρα ταυτίζεται μόνο με την εξαρτημένη εργασία. (Α.Π.: 60010/14298/387/6.4.2015 έγγραφο του Τμήματος Εφαρμογής Κανονισμών EE της Δ/νσης Διαδοχικής Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου

Post Bottom Ad

Σελίδες