16 Μαΐ 2017

Η μεγάλη ληστεία του νέου Μνημονίου: Άγριο «τσεκούρι» στα ειδικά μισθολόγιαΣε νέο μισθολογικό καθεστώς, το οποίο συνεπάγεται νέες μεγάλες περικοπές στις απολαβές τους, μπαίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας στο πλαίσιο της νέας «αιματηρής» συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των δανειστών.

Σύμφωνα με...

δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου», όλα τα ειδικά μισθολόγια θα υπαχθούν σε τέσσερις μισθολογικές κλίμακες ανάλογα με την προέλευσή τους, τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας.

Το πιο σημαντικό πλήγμα θα είναι η κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους των επιδομάτων (χρόνου υπηρεσίας, εξομάλυνσης, ειδικής απασχόλησης, επιτελικής ευθύνης, ειδικών συνθηκών κλπ.).

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως πλέον ο βασικός μισθός των στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας θα ενισχύεται πλέον με μόνο δυο βασικά επιδόματα: Το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών που διαμορφώνεται ανά διοικητικό βαθμό και προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και το επίδομα θέσης ευθύνης από το βαθμό του ταγματάρχη και άνω με προϋποθέσεις που δεν έχουν καθοριστεί ακόμη.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, μεγάλη ζημιά συνιστά και η κατάργηση του καθεστώτος των μισθολογικών προαγωγών, ενώ σε περίπτωση που μετά τις αλλαγές, προκύψουν μικρότερα ποσά, τότε αυτό το ποσό θα διατηρείται υπό τη μορφή της προσωπικής διαφοράς.