Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την Βέροια-Ο Τσίπρας «είναι σήμερα απλά θεατής των διαπραγματεύσεων - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την Βέροια-Ο Τσίπρας «είναι σήμερα απλά θεατής των διαπραγματεύσεων

Θεοχαρόπουλος: Οι αυταπάτες της κυβέρνησης έχουν επώδυνες συνέπειες Οι αυταπάτες και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν επώδυνες συνέπειες για την κοινωνία. Μόνο την προηγούμενη βδομάδα, το κόστος ανήλθε σε 5 δισ. ευρώ νέα οριζόντια μέτρα», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «είναι σήμερα απλά θεατής των διαπραγματεύσεων ΔΝΤ και Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος». 

Σε ομιλία του σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ξενοδοχείο «Αιγές» της Βέροιας, ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία ότι «στήνουν μία καρικατούρα ενός δήθεν δικομματισμού με μία στείρα αντιπαράθεση, ενώ απαιτείται εθνική συνεννόηση», και σημείωσε πως «το 2017 μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά μεγάλης ανακατάταξης του πολιτικού συστήματος στην χώρα μας».

Για να μην στραφεί η κοινωνία σε ακραίες λαϊκίστικες λύσεις, πρέπει να ισχυροποιηθεί ο σοσιαλδημοκρατικός προοδευτικός πόλος, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ - και για να συμβεί αυτό, «είναι απαραίτητη η ανανέωση προσώπων, ιδεών και πολιτικών πρακτικών και όχι η συντήρηση των ίδιων πρακτικών που μας έφεραν στην κρίση».

Ο στόχος είναι η προοδευτική παράταξη να αποτελέσει τον έναν από τους δύο κύριους πόλους της πολιτικής ζωής του τόπου, το στοίχημα είναι να πεισθούν οι νέες και οι νέοι, αυτοί που έχουν υποστεί κυρίως τις συνέπειες της κρίσης, τα λαϊκά στρώματα, ο κόσμος που απέχει - κι αυτό το στοίχημα δεν πρέπει να χαθεί, επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος και αναφέρθηκε στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης λέγοντας: «Είναι σημαντικό το βήμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Ιούνιο, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η φάση της προγραμματικής ενότητας των κομμάτων και κινήσεων που απαρτίζουν την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Για να γίνει ταυτοχρόνως η υπέρβαση, χρειάζεται να σηματοδοτηθεί στο συνέδριο αυτό, ένα ξεκίνημα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον. Με ένα νέο σύμβολο και πολιτική-προγραμματική πρόταση με προοδευτικές τομές και ανατροπές. Και κυρίως με ένα ξεκάθαρο οδικό άξονα που θα οδηγεί στον ενιαίο προοδευτικό φορέα, που θα ενώσει τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς, μέσα από ένα ιδρυτικό συνέδριο για ένα ενιαίο κόμμα και στη συνέχεια εκλογή επικεφαλής του από τη βάση εντός του 2017».

Post Bottom Ad

Σελίδες