65 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

65 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ


 
Σήμερα στη Βενεζουέλα υπάρχει μεγαλύτερη φτώχεια και πείνα από ότι όταν ο Ούγο Τσάβες ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το 1999. Τα... 
 
  
 
 
  

 
 
 
 
πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του Τσάβες πράγματι υπήρξε θετική συνεισφορά στην αντιμετώπιση της φτώχειας με ειδικά προγράμματα, όπως οι λεγόμενες «Αποστολές». Πολλοί υποστηρικτές του καθεστώτος Μαδούρο στην Ελλάδα συνηθίζουν να δημοσιοποιούν θετικά οικονομικά στοιχεία της Βενεζουέλας της προηγούμενης δεκαετίας.

Παρ’ ότι η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αποφεύγει να δώσει στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με ανεξάρτητους οργανισμούς και την Ένωση Εργαζομένων (UNETE) σήμερα η φτώχεια στη χώρα αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσοστό του 73%.

Η ανεργία βρίσκεται στο 18,1%, ενώ χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που δεν στηρίζουν το καθεστώς απολύονται εκδικητικά και προστίθενται κάθε μήνα στη λίστα των ανέργων. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα το επόμενο έτος θα φθάσει το εκρηκτικό 2.000%! Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών σε έκθεση του αναφέρει πως το ¼ του πληθυσμού στη Βενεζουέλα υποσιτίζεται.

Σε αυτά τα στοιχεία πρέπει να προστεθεί πως το εθνικό νόμισμα της Βενεζουέλας τα τελευταία χρόνια έχει χάσει το 99% της αξίας του! Σήμερα ο κατώτατος μισθός φθάνει μόλις τα 65 δολάρια το μήνα.

Πηγή: Βενεζουέλα: Αλήθειες και ψέματα | iefimerida.gr

Post Bottom Ad

Σελίδες