12 Μαΐ 2017

Προς 48ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σαρανταοκτάωρη απεργία στις 17 και 18 Μαΐου αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αντιδρώντας στα «αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας που περιλαμβάνει η συμφωνία κυβέρνησης-κουαρτέτου».

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει πως «το 4ο μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «τσακίζει το λαό για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση».

«Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν πάνω από ένα μισθό από κάθε εργαζόμενο. Με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς οι συνταξιούχοι χάνουν μέχρι και δύο συντάξεις το χρόνο. Αφαιρούν 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο από το πενιχρό επίδομα ανεργίας που παίρνει μόλις το 1/10 των ανέργων» σημειώνει η ΟΕΝΓΕ, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι προωθεί την «παγίωση του αντεργατικού οπλοστασίου, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και ισχυροποίηση των όπλων των εργοδοτών απέναντι στο δικαίωμα στην απεργία».

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της Υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν πως «την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει ανερυθρίαστα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, επιβάλλει νέες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο 'όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών'».

«Με τα νέα μέτρα μειώνεται κατά 30% το ποσό που θα αποζημιώνεται για φάρμακα, εξετάσεις και άλλα» σημειώνει, κάνοντας επίσης λόγο για «περαιτέρω υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη θεσμοθέτηση του 'κόφτη' των Τοπικών Μονάδων Υγείας προς τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία που θα λειτουργούν με χαμηλά αμειβόμενους υγειονομικούς και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας».

Η ΟΕΝΓΕ καταλογίζει τέλος στην κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι με τα λεγόμενα αντίμετρα», μεγάλο μέρος των οποίων, όπως υποστηρίζει, είναι «δώρο για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε