«Χαράτσι» έως και 36% στους ελεύθερους επαγγελματίες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

«Χαράτσι» έως και 36% στους ελεύθερους επαγγελματίες




Ο «Θάνατος του Εμποράκου» γίνεται πλέον ζωντανή πραγματικότητα στην Ελλάδα των Μνημονίων, καθώς η νέα συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών οδηγεί στην πλήρη εξόντωση τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τους αγρότες, που θα δουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους να παίρνουν την ανηφόρα από το 2018.

Σύμφωνα με... 

 
 
 
 
τα όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Μνημονίου, έρχεται νέο «χαράτσι» έως και 36%, γεγονός που οδηγεί στον πλήρη εκμηδενισμό των μεσαίων εισοδημάτων.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ακόμη κι όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας δηλώνει ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ, θα καλείται από την επόμενη χρονιά να πληρώνει επιπλέον 270 ευρώ κάθε χρόνο!

Αυτό θα συμβαίνει, επειδή αλλάζει ριζικά ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, μιας και αυτές θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος, προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.


Τούτο, ωστόσο, θα συνεπάγεται και νέο πρόσθετο βάρος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, να προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα νέα αρνητικά μέτρα, υποστηρίζοντας ότι το 2018 θα υπάρξει μία έκπτωση 15%, η οποία θα οδηγεί περίπου στην ίδια επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Το ζήτημα, πάντως, είναι ότι για πολλοστή φορά τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έρχονται να πληρώσουν το «μάρμαρο» του νέου Μνημονίου, με την κυβέρνηση απλώς να μεταθέτει τα σκληρά μέτρα σε βάθος διετίας, ώστε να αποφύγει το ήδη βαρύ πολιτικό κόστος. 

Post Bottom Ad

Σελίδες