Πωλήσεις ακινήτων μέσω online δημοπρασιών σχεδιάζουν οι τράπεζες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Πωλήσεις ακινήτων μέσω online δημοπρασιών σχεδιάζουν οι τράπεζες

Πωλήσεις ακινήτων μέσω online δημοπρασιών σχεδιάζουν οι τράπεζεςΑκίνητα αξίας άνω των 40 δισ. ευρώ έχουν περάσει στην ιδιοκτησία των συστημικών τραπεζών τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας τες έναν από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα.
Πρόκειται για ακίνητα χωρίς βάρη, που έχουν περάσει στην πλήρη κυριότητα των τραπεζών και προέρχονται κυρίως από υποθήκες δανειοληπτών –επιχειρήσεων και νοικοκυριών– που δεν εξόφλησαν τις υποχρεώσεις τους αλλά και υποκαταστήματα τραπεζών που έχουν κλείσει, ακίνητα θυγατρικών τραπεζών κ.ά.
Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών για τα εν λόγω ακίνητα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες (κατάσχεση, πλειστηριασμοί, υποθηκοφυλακεία κ.ά.) και κατά κανόνα δεν πρόκειται για ακίνητα από «κόκκινα» δάνεια που έχουν δημιουργηθεί κατά τα χρόνια της κρίσης, αλλά προηγούμενα χρόνια.
Οι τράπεζες εξετάζουν διάφορους τρόπους για την πώλησή τους, μεταξύ αυτών και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε επενδυτές, ώστε να απαλλαγούν από το υψηλό κόστος συντήρησης που απαιτεί η διακράτηση «κενών» περιουσιακών στοιχειών και κυρίως για να απελευθερώσουν κεφάλαια και να αποκτήσουν ρευστότητα που θα διοχετεύσουν, μέσω δανείων, στην πραγματική οικονομία. Ορισμένες τράπεζες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για τη δημιουργία σχετικής πλατφόρμας με στόχο οι πρώτες δημοπρασίες να πραγματοποιηθούν εντός Ιουνίου.

Post Bottom Ad

Σελίδες