Με διαφωνίες η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Με διαφωνίες η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ




Τις αντιρρήσεις και διαφωνίες του για τον τρόπο που προχωρούν οι διαδικασίες για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εξέφρασε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης στη Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ. Οι αντιρρήσεις του ... 
  
  

 
 
 
 
κ. Ξεκαλάκη εστιάστηκαν στο γεγονός ότι προτείνεται οι σύνεδροι να οριστούν από τα θεσμικά όργανα και να συμφωνηθούν οι αιρετοί από κοινωνικούς φορείς (δήμαρχοι, εκλεγμένοι σε μαζικούς χώρους κ.α). Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της ανοιχτής εκπροσώπησης των κοινωνικών δυνάμεων.

Επίσης, άσκησε έντονη κριτική στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για τις επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε μια εφήμερη συμμαχία ή στη διαχρονική σχέση με τους εταίρους.

Ο κ. Ξεκαλάκης τόνισε ότι στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρέπει να είναι να αναδειχθεί σε αξιωματική αντιπολίτευση, επιμένοντας στην εθνική συνεννόηση, ενώ χαρακτήρισε βατερλώ για τη χώρα μια μετεκλογική κυβέρνηση που θα συμμετάσχουν είτε ο Π. Πολλάκης είτε ο Α. Γεωργιάδης.

Η Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, λίγο μετά το μεσημέρι, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη διεκδικούν την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ώστε να έχει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

«Θέλουμε να είμαστε ο ισχυρός πόλος. Δεν επιθυμούμε απλά την ενίσχυση των δυνάμεων μας. Διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας. Θα επιβάλλει την Εθνική Συνεννόηση και θα εγγυηθεί ότι η πορεία εξόδου από την κρίση θα γίνει πράξη, πάνω σε τρεις άξονες: αναδιάρθωση χρέους - μείωση πλεονασμάτων - πρόγραμμα Ελλάδα για τις αναγκαίες μεταρρυθμιστικές τομές και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου», σημείωσε.

Αναφέροντας ότι όραμα όλων είναι η ανασυγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, η κ. Γεννηματά είπε ότι το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προγραμματίζεται για τις 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα Συνέδριο που θα διατυπώσει τη «νέα προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης», την πρόταση της Κεντροαριστεράς, δίνοντας απαντήσεις για τα μεγάλα θέματα που αφορούν τον ελληνικό λαό, την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος, τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του πολίτη, αλλά και τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τις ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα μας. Θα είναι, δεσμεύτηκε Συνέδριο, ανοικτό, ουσιαστικό για τη συγκρότηση ενός πολυκομματικού φορέα.

«Δεν κάνουμε ένα Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα γινόταν με όσα προβλέπει το καταστατικό μας, αλλά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βασίζεται σε κοινή συμφωνία όσων συμμετέχουν. Θα είναι Συνέδριο Θέσεων και Προγράμματος κι όχι οργανωτικό», σημείωσε, καθησυχάζοντας στελέχη του κόμματος της, τα οποία εκφράζουν διαφωνίες και ανησυχίες να μην οδηγηθεί σε διάλυση το ΠΑΣΟΚ.

Λέγοντας ότι η διεύρυνση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι και παραμένει διαρκής, η Φώφη Γεννηματά, περιγράφοντας τα βήματα της προσυνεδριακής διαδικασίας, έκανε άνοιγμα σε ευρύτερες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς: «Η πόρτα είναι ανοικτή. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ανοίγουμε τις πόρτες και τα παράθυρα για να μπει φρέσκος αέρας. Τονίζω και πάλι ότι σε όλες τις διαδικασίες του Συνεδρίου μας, αλλά και της ομάδας δουλειάς για τη διαμόρφωση των εισηγήσεων, μπορούν να συμμετέχουν καταθέτοντας την άποψή τους, εκπρόσωποι φορέων και στελέχη, που αυτοπροσδιορίζονται ότι ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και της Προοδευτικής Παράταξης».

Post Bottom Ad

Σελίδες