ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΕΝΤΟΣ ΑΓΡΟΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ) - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΕΝΤΟΣ ΑΓΡΟΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)


 
Ζωντάνεψαν μνήμες σήμερα στην εκδήλωση τιμής της θυσίας του ηρωικού αγωνιστή, αγρότη Βασίλη Χαρισόπουλου, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης στο αγροτικό συλλαλητήριο στις 27 Απριλίου του 1987, θυσιαζόμενος για τα δίκαια της ελληνικής αγροτιάς. Η...  







θυσία του αποτέλεσε μια ηρωική πράξη διαμαρτυρίας και μία πρωτοφανή πράξη αντίστασης και αγώνα, όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και τα διεθνή δεδομένα που έλαβε χώρα ποτέ σε αγροτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.
Σήμερα, τριάντα χρόνια μετά τη θυσία του, το μήνυμα του ήρωα αγρότη Βασίλη Χαρισόπουλου από τη Σφενδάμη, παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.
Στην σημερινή εκδήλωση στην ίδια πλατεία που είχε αυτοπυρποληθεί ο Βασίλης Χαρισόπουλος, στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης, ο λαός της Πιερίας τίμησε τη θυσία του ηρωικού αγρότη.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης μίλησε ο πρόεδρος Γιώργος Χαρισόπουλος και απηύθυναν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Δημήτρης Ντούρος, ο δημοτικός σύμβουλος Δίου Ολύμπου Διονύσης Φόλιος, ο δημοτικός σύμβουλος Πύδνας Κολινδρού Γιώργος Πολυχρονίδης, ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων Ρίζος Μαρούδας,  ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας ΑγροτώνΗμαθίας Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Μπέττυ Κωνσταντίνου. 
Λουλούδια στη μνήμη του ηρωικού αγωνιστή Βασίλη Χαρισόπουλου κατέθεσαν στο άγαλμα της Ελευθερίας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης Γιώργος Χαρισόπουλος και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βροντούς Χρήστος Βάγιας.
Μετά το πέρας των ομιλιών κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση έληξε με τον εθνικό ύμνο και την κραυγή "ΑΘΑΝΑΤΟΣ".


 
















Post Bottom Ad

Σελίδες