ΛΙΝΑ ΤΟΥΠΕΚΤΣΗ: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΛΙΝΑ ΤΟΥΠΕΚΤΣΗ: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ»

ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ»Δημιουργική, συγκροτημένη και φοβερά πειθαρχημένη στην δουλειά της, η Λινά Τουπεκτσή, ήξερε από την αρχή ότι ο χώρος του κοσμήματος, ήταν αυτό που ήθελε. Μέσα από τις δημιουργίες της, εκφράζεται, βγάζει ένα status και καλλιεργεί μια αισθητική βεληνεκούς, κατηγορίας lifestyle. Γνωρίστε την Λίνα, καλύτερα μέσα από την συνέντευξη που ακολουθεί


Δημιουργική, συγκροτημένη και φοβερά πειθαρχημένη στην δουλειά της, η Λινά Τουπεκτσή, ήξερε από την αρχή ότι ο χώρος του κοσμήματος, ήταν αυτό που ήθελε. Μέσα από τις δημιουργίες της, εκφράζεται, βγάζει ένα status και καλλιεργεί μια αισθητική βεληνεκούς, κατηγορίας lifestyle. Γνωρίστε την Λίνα, καλύτερα μέσα από την συνέντευξη που ακολουθεί.

Θα ήθελα να πάμε μερικά χρόνια πίσω και να θυμηθούμε την ίδρυση της εταιρείας, τις δυσκολίες, τα πρώτα συναισθήματα και την πρώτη συλλογή φυσικά.

Μερικά χρόνια πίσω… με τον ίδιο ενθουσιασμό, την ίδια θέληση, αλλά τώρα με ακόμα μεγαλύτερους στόχους και υλοποιήσιμα όνειρα. Ήταν καλοκαίρι του 2012, όταν το hobby γίνεται επάγγελμα. Μετά από μια μεταβατική επαγγελματική περίοδο, όλα ξεκίνησαν αρχικά εντελώς ερασιτεχνικά. Μου άρεσε να δημιουργώ από παιδί. Να ζωγραφίζω, να σχεδιάζω, να αγιογραφώ. Να εκφράζομαι μέσα από ότι κάνω. Έτσι δημιούργησα μέσα από το σαλόνι του σπιτιού μου τα πρώτα κοσμήματα για την προσωπική μου συλλογή.  Γυναίκα δραστήρια, εξωστρεφής και απόλυτα κοινωνική από την πρώτη στιγμή, έδειξα το νέο επαγγελματικό μας βήμα. Και λέω «μας» γιατί ότι στήθηκε, στήθηκε από όλη την οικογένεια Τουπεκτσή. Έτσι τα «linasexlusive jewels», είναι μια καθαρά οικογενειακή ελληνική εταιρία, ένα brand name που με σταθερά βήματα, καταφέρνει να καθιερώνεται στην ελληνική αγορά και σε σημαντικές προθήκες στο εξωτερικό.

Τι το ιδιαίτερο έχουν τα κοσμήματα σας και ποιο είναι το στυλ τους;

Μια λέξη μου έρχεται αμέσως στο μυαλό. Τα κοσμήματα «linasexlusive jewels» εκτός από την καλύτερη πρώτη ίλη σε faux bijoux, εκτός από προσιτή τιμή που δίνουν στην κυρία, την αίσθηση της προσιτής πολυτέλειας και τονίζουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα της, φορώντας κάτι χειροποίητο έχουν ….ΨΥΧΗ. Την ψυχή μου. Κάθε σχέδιο και μια ιστορία. Κάθε ιστορία και μια εξωτερίκευση των συναισθημάτων μου. Το να σχεδιάζεις είναι έκφραση. Εγώ εκφράζομαι μέσα από αυτό. Το αγαπώ αφάνταστα και έχουν μεράκι. Ένα μεράκι, που δεν μετράει ούτε ώρες, ούτε χιλιόμετρα, ούτε κόπο, ούτε κούραση. Το στυλ μεταλλάσσετε ανάλογα με το σχέδιο.

Ποια η καινοτομία σας;

Το υλικό που έκανε τα «linasexlusive jewels» ευρέως διαδεδομένα στην αγορά,  είναι το λινάρι. Ένας κερωμένος σπάγκος ουσιαστικά, που μέσα από την κατάλληλη επεξεργασία μεταλλάσσετε και από κουβάρι γίνεται κόσμημα επενδεδυμένο με κρύσταλλα, πέρλες ή ημιπολύτιμους λίθους. Ένα κόσμημα, που ταξιδεύει από την Κύπρο ως τον Καναδά και από τα πολυτελή ξενοδοχεία ως εκλεπτυσμένες μπουτίκ.

Ποιες είναι οι τάσεις στα κοσμήματα για το καλοκαίρι που έρχεται;

Το καλοκαίρι θέλει χρώμα. Το αξεσουάρ παίζει μεγάλο ρόλο σε ένα λιτό ντύσιμο και προσθέτει class. Έτσι φέτος το καλοκαίρι έχουμε και έντονες αλλά και παστέλ αποχρώσεις, μεγάλα σκουλαρίκια, κολιέ κοντά και μακριά, πολλά βραχιόλια, ημιπολύτιμοι λίθοι, suede, κρύσταλλα, δέρματα και σμάλτο συνθέτουν ένα όμορφο αλλά και ιδιαίτερο αποτέλεσμα που μπορεί να κάνει το βλέμμα να πέσει επάνω μας χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Έχετε να παρουσιάσετε κάτι νέο στην καλοκαιρινή σας συλλογή;

Η S/S collection 17 «linasexlusive jewels» εκτός από όλα τα νέα σχέδια, που έχει δημιουργήσει φέτος την άνοιξη, «παντρεύει» τον τόπο μας με το κόσμημα. Η σειρά “LV Bracelets collection” Linasexlusive από το “LoveVeria” θέλει να κάνει ευρέως γνωστή την έδρα μας την Βέροια μέσα από μια σειρά Bracelets που είναι ισάξια της περιοχής μας.

Έχετε σκεφτεί να μεταφέρετε την έδρα σας στο εξωτερικό;

Δεν είναι κάτι που δεν έχουμε στο μυαλό μας. Προς το παρόν όμως τα οικονομικά μεγέθη, δεν είναι τα ανάλογα για μεταφορά της εταιρίας, στο εξωτερικό και επίσης είναι σημαντικό να στηρίζεις την τοπική οικονομία. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε εδώ.

Σήμερα το σύνολο των γυναικών πιστεύετε ότι προσέχει την εμφάνιση του, η απλά κάνει shopping για να είναι in fashion, με ότι αυτό συνεπάγεται;

Είμαι Βορειοελλαδίτισσα οπότε μπορώ να σας μιλήσω σίγουρα για την Θεσσαλονίκη. Θα χρησιμοποιούσα την λέξη φινέτσα. Την φινέτσα δεν την αποκτούμε απλά με ένα κομψό και σικάτο ντύσιμο. Σαφώς ξεκινάμε από την εξωτερική εμφάνιση. Μία φινετσάτη γυναίκα ξεχωρίζει για αυτά με τα οποία τονίζει την παρουσία της. Το περπάτημα, ο τρόπος που θα καθίσουμε, ακόμα και η κίνηση των χεριών μας είναι ικανά να βγάλουν προς τα έξω την φινετσάτη εικόνα μας. Πιστεύω ότι οι περισσότερες γυναίκες φροντίζουν την εμφάνιση τους, στο μέτρο του δυνατού και λίγες είναι αυτές την σημερινή εποχή, που ψωνίζουν απλά για να ψωνίζουν.

Eίστε γενικά αισιόδοξη ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την οικονομική κρίση; Έχουν περάσει σχεδόν 7 χρόνια!

Από την φύση μου είμαι αισιόδοξη και προσπαθώ. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύει και η πρόθεση μου, να δημιουργήσω ένα εργαστήριο ελληνικού χειροποίητου κοσμήματος, μέσα στην κρίση. Να θέλω ανάπτυξη, άνοδο και συνεχόμενη πρόοδο πράγμα που με κρατά σε εγρήγορση. Η εποχή είναι δύσκολη. Δεν επιτρέπει λάθη. Ένα ή δυο λάθη συνεχόμενα μπορούν να καταστρέψουν, ότι με κόπο δημιουργήθηκε αυτά τα χρόνια. Κινήσεις μικρές, σταθερές αλλά απόλυτα εξωστρεφείς. Χωρίς φόβο, με συνέργειες και στόχους, μπορεί να μην έχουμε τις οικονομικές απολαβές κάποιων άλλων εποχών αλλά σίγουρα έχουμε άνοδο. Θεωρώ ότι η Ελλάδα γονατίζει αλλά δεν πεθαίνει. Θα αντέξουμε!

Όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος τι σας αρέσει να κάνετε;

Ελεύθερος χρόνος .. μια λέξη δύσκολη πραγματικά. Ταυτόχρονα με τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις προσπαθώ να δίνω όσο χρόνο μπορώ στην οικογένεια μου και στους δυο μου γιους. Ένα όμορφο δείπνο, χαλαρές στιγμές με φίλους, μια εκδρομή, είναι πράγματα που γεμίζουν τις μπαταρίες μου. Η οικογένεια είναι το παν για μένα. Τα ωραιότερα πράγματα στην ζωή, δεν αγοράζονται και εγώ ζω για τις στιγμές, που με κάνουν πραγματικά πλούσια

posted from Bloggeroid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες