Πασχαλινό τραπέζι: Όσο και να «πέσουν» οι τιμές, για τον φτωχό παραμένουν υψηλές - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Πασχαλινό τραπέζι: Όσο και να «πέσουν» οι τιμές, για τον φτωχό παραμένουν υψηλές



Λιγότερα θα χρειαστούν οι καταναλωτές για να προμηθευτούν τα του πασχαλινού τραπεζιού με βάση τις τιμοληψίες, ωστόσο με τις περικοπές και μειώσεις στο εισόδημα και τις αυξημένες υποχρεώσεις των πολιτών είναι δώρον άδωρον.

Για... 

τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον χαμηλόμισθο και τον άνεργο όσο οικονομικό κι αν είναι ένα προϊόν στο ράφι παραμένει ακριβό για το αδύναμο πορτοφόλι.

Αναλυτικότερα, φθηνότερο από 2,93% έως και 8,93% είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι για τους καταναλωτές, σύμφωνα με τιμοληψία που πραγματοποίησε τη Μεγάλη Τρίτη το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), διαπιστώνοντας μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις ανώτερες και κατώτερες τιμές των προϊόντων.

Ειδικότερα, το ΚΕ.Π.ΚΑ. υπολογίζει ότι το φετινό πασχαλινό τραπέζι, για οκτώ έως δέκα άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα και ισάριθμες σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα, θα στοιχίσει από 71,31 ευρώ έως 158,45 ευρώ. “Δηλαδή θα είναι φθηνότερο συγκριτικά με πέρυσι, σε ποσοστό από 2,93 % έως 8,93%” υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΚΕΠΚΑ.

Πάντως, σύμφωνα με το Κέντρο, οι καταναλωτές οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους, αφού όπως υποστηρίζει, εάν δεν προβούν στην απαιτούμενη έρευνα αγοράς και δεν αξιοποιήσουν τις προσφορές που υπάρχουν, τότε δεν αποκλείεται να πέσουν σε “παγίδες”.

Συγκεκριμένα, το ΚΕΠΚΑ υποστηρίζει ότι ένα τραπέζι με προϊόντα υψηλών τιμών, θα στοιχίσει υπερδιπλάσια, από ένα άλλο, με τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες ποσότητες, που, όμως, αγοράστηκαν με τις κατώτερες τιμές.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Post Bottom Ad

Σελίδες