6 Απρ 2017

Νηστίσιμα κουλουράκια λαδιού



Υλικά

  • 1 κουτάλι του γλυκού σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ

  • 850 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε όλα τα υγρά υλικά, μαζί με τη ζάχαρη, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια, για να κάνουμε μία μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 12-15 λεπτά.

thessalianews.gr