ΠΟΣΑ ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ ΤΑ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΟΙΝ ΧΡΙΣΤΟ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

ΠΟΣΑ ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ ΤΑ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΟΙΝ ΧΡΙΣΤΟ


 
Ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού με αντίτιμο «τριάντα αργύρια», υποδεικνύοντάς τον με ένα φιλί στους στρατιώτες του αρχιερέα Καϊάφα, ο οποίος έπειτα παρέδωσε τον Ιησού στους στρατιώτες του Πόντιου Πιλάτου.

Αν και... 
 
 

 
 
 
η Βίβλος δεν ξεκαθαρίζει από που προέρχονταν τα ασημένια νομίσματα, βάση κειμένων διαφόρων προφητών, ερευνητές πιστεύουν ότι πιθανότατα ήταν τυριανά σεκέλ – νόμισμα της Τύρου, αρχαίας πόλης του Λιβάνου.

Στην εποχή της Καινής Διαθήκης, το σέκελ άξιζε περίπου τέσσερις δραχμές ή τέσσερα δηνάρια (το ρωμαϊκό νόμισμα).

Ένα νόμισμα είχε βάρος λιγότερο από μισή ουγκιά ασήμι - σχεδόν 16 γραμμάρια το καθένα - και η σημερινή αξία του θα υπολογιζόταν από 400 έως 500 δολάρια.

Επομένως, κατά προσέγγιση, τα 30 αργύρια θα είχαν σημερινή αξία περίπου 12.000 δολαρίων ή 15.000 ευρώ.

Οι περισσότεροι Χριστιανοί σήμερα θεωρούν τον Ιούδα προδότη. Όμως, τόσο στην ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε Ο τελευταίος πειρασμός, ο Ιούδας με την πράξη του βοήθησε τον Ιησού να εκπληρώσει το πεπρωμένο του, δηλαδή να σταυρωθεί, εκδοχή που παρουσιάζεται και στο πρόσφατα ανακαλυφθέν Ευαγγέλιο του Ιούδα.

Post Bottom Ad

Σελίδες