ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ» Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ» Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


Ο δυτικός τομέας μίας εκ των δύο σηράγγων παίρνει το όνομα του χωριού από το οποίο κατάγονταν οι μαθητές που έχασαν τη ζωή τους στην Κοιλάδα

Με τα ονόματα των θυμάτων σε πολύνεκρα δυστυχήματα που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν στα Τέμπη, θα «βαπτιστούν» οι δύο σήραγγες που εγκαινιάζονται σήμερα στον αυτοκινητόδρομο Μαλιακός - Κλειδί, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσής τους.

«Η σημερινή ημέρα μάς γεμίζει μνήμες για τους πολίτες που χάθηκαν άδικα στα Τέμπη. Τιμώντας αυτούς τους ανθρώπους, οι σήραγγες θα ονομαστούν με τα ονόματά τους», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και τόνισε πως η μία από τις δύο σήραγγες και συγκεκριμένα ο δυτικός κλάδος της Τ1 παίρνει το όνομα του Μακροχωρίου Ημαθίας, του χωριού από το οποίο κατάγονταν οι αδικοχαμένοι μαθητές του δυστυχήματος στην Κοιλάδα.

Τον Φεβρουάριο του 2015 κάνεις δεν πίστευε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα ολοκλήρωνε τα έργα -με συμβάσεις, μάλιστα, που μας έβρισκαν αντίθετους- και ότι θα ξεπερνούσαμε όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν, πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

Όπως είπε, το αποτέλεσμα ολοκλήρωσης των έργων είναι προϊόν σκληρής και επίπονης δουλειάς. «Χρειάστηκαν διαπραγματεύσεις για την απεμπλοκή από πολλά προβλήματα», σημείωσε.

«Τα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση και κανέναν δήμαρχο, αλλά σε αυτόν που τα πληρώνει: τον λαό», κατέληξε ο υπουργός.

Αναλυτικά τα ονόματα που λαμβάνουν οι σήραγγες και οι τομείς τους:

Σήραγγα Τ1 

ανατολικός κλάδος:

Αντώνη Αγγελούλη-Βρατσάνου (έφεδρος ανθυπολοχαγός ΕΛΑΣ, σαμποτέρ της Εθνικής αντίστασης, ανατίναξε τρένο γερμανών κατακτητών στην κοιλάδα των Τεμπών)

δυτικός κλάδος: 

όνομα Μαθητών Μακρυχωρίου Ημαθίας 

Σήραγγα Τ2

ανατολικός κλάδος:

Μαρίνου Αντύπα (αγωνιστής του Κιλελέρ)

δυτικός κλάδος: 

Ρήγα Φεραίου 

Σήραγγα Τ3

ρεύμα προς Θεσσαλονίκη: 

Ιταλός μηχανικός Sergio Sciani που σκοτώθηκε σε κατολίσθηση στα Τέμπη το 2009

ρεύμα προς Αθήνα: 

Όλυμπος

posted from Bloggeroid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες