Δείχνει» Σόιμπλε η κυβέρνηση για την εμπλοκή στη διαπραγμάτευση - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Δείχνει» Σόιμπλε η κυβέρνηση για την εμπλοκή στη διαπραγμάτευση



Τι συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Τα μέλη της ΠΓ του κυβερνώντος 
κόμματος ενημερώθηκαν ότι, αιφνιδιαστικά και ενώ όλα τα θέματα είχαν κλείσει, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επανέφερε το θέμα της περικοπής των συντάξεων για το 2019, ζητώντας να ανέρχονται όχι στο 20%, αλλά στο 35%! - Το ΔΝΤ υιοθέτησε άμεσα τις θέσεις του - Τι λένε στην Κουμουνδούρου για Μητσοτάκη και Στουρνάρα
Στο σχέδιο που αποβλέπει στην φθορά της κυβέρνησης και τελικά στην πτώση της, αποδίδουν την εμπλοκή με τους εκπροσώπους των θεσμών τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η... 


άποψη αυτή διατυπώθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που έγινε σήμερα, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ενημερώθηκαν ότι, εντελώς αιφνιδιαστικά και ενώ όλα τα άλλα εκκρεμή θέματα φαίνεται πως είχαν κλείσει, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανέφερε το θέμα της περικοπής των συντάξεων.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ είχε αποφασιστεί οι περικοπές των συντάξεων να ανέρχονται στο 20% για το 2019, την τελευταία στιγμή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε το ποσοστό να ανέβει στο 35%. Ενέπλεξε μάλιστα σε αυτή την ιστορία και το ΔΝΤ, το οποίο έσπευσε να υιοθετήσει τις απόψεις Σόιμπλε.

Στην Πολιτική Γραμματεία εκτιμούν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν θα διατηρήσει το ίδιο πόστο μετά τις εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου στη χώρα του κι έτσι επιδιώκει να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας θεωρούν, παράλληλα, ότι η κινητικότητα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και θα συνεχίσει την επόμενη έναν κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, δεν είναι άνευ πολιτικής σημασίας. Το αντίθετο, εκτιμούν ότι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «βλέπει» πως, εάν κλείσει η αξιολόγηση, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τη ΝΔ.

Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα τελευταία 24ωρα υπάρχει έντονη αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Την Παρασκευή το βράδυ, μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης επιτέθηκε με έντονη σφοδρότητα κατά του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πρακτική του το τελευταίο διάστημα, εντάσσεται σε ένα πολιτικό σχέδιο.

Πιο συγκεκριμένα, εκτιμούν στο Μαξίμου ότι η εμπλοκή του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη στα σενάρια πτώσης της κυβέρνησης έχει να κάνει με τα στοιχεία που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για το σκάνδαλο της Novartis, τα οποία φέρονται να εμπλέκουν την σύζυγο του κ. Στουρνάρα.

Post Bottom Ad

Σελίδες