Θανατηφόρες» ελλείψεις στο ΕΚΑΒ.. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Θανατηφόρες» ελλείψεις στο ΕΚΑΒ..

Related imageΟι ελλείψεις... χτυπάνε δύο φορές. Συγκλονίζει και προβληματίζει ο θάνατος, μέσα σε λίγες μέρες, δύο ανθρώπων στη Χαλκιδική, που...
αποδίδεται στις ελλείψεις του ΕΚΑΒ σε έμψυχο και άψυχο υλικό.

Μέσα σε τρία 24ωρα ένας 38χρονος κι ένας 55χρονος πέθαναν από ανακοπή περιμένοντας διασώστες και ασθενοφόρο! Πιο πρόσφατη η περίπτωση του 55χρονου το βράδυ της Δευτέρας, καθώς δεν υπήρχε διασώστης για να καλύψει τη βάρδια 3 με 11 το βράδυ.

Είναι θλιβερή πραγματικότητα ότι στη Χαλκιδική το προσωπικό δεν επαρκεί και μάλιστα έχει καταγγελθεί επανειλλημένως μέσα στην πάροδο των ετών από συνδικαλιστές, παράγοντες του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης.

Παρά τις υποσχέσεις ωστόσο, το πρόβλημα κάθε τόσο κάνει αισθητή την παρουσία του, δυστυχώς με τον τραγικότερο τρόπο...

Βράδυ της 7ης προς 8η Απριλίου. Ενα ασθενοφόρο αναχωρεί από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας για να παραλάβει έναν 38χρονο ασθενή με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα από την Ουρανούπολη.

Η απόσταση μεγάλη, αλλά τη συγκεκριμένη νύχτα οι τέσσερις ενδιάμεσοι σταθμοί του ΕΚΑΒ, όπως καταγγέλλεται, δεν είχαν ασθενοφόρο για κίνηση. Περιμένοντας τη σωτηρία ο 38χρονος θα υποκύψει στο μοιραίο.

Ο πρόεδρος του εργασιακού σωματείου ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Γιαννιτσών και Εδεσσας) Γιώργος Παλαιολόγου είναι ξεκάθαρος: «Εξαιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρα και προσωπικό άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους».

Και διευκρινίζει ότι τα πράγματα, αντί να βελτιώνονται, έχουν χειροτερέψει: «Το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για περισσότερα ασθενοφόρα έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα πλέον, αφού οι ελλείψεις προσωπικού είναι το σημαντικότερο καθώς δεν επαρκούν τα πληρώματα για τις βάρδιες».

Οπως αναφέρει, το σωματείο το επόμενο χρονικό διάστημα θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Καθώς ο νομός Χαλκιδικής έχει έξι τομείς του ΕΚΑΒ που εδρεύουν στα κέντρα υγείας και στο νοσοκομείο, πρέπει ο καθένας να διαθέτει ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση με δύναμη τουλάχιστον 11 διασωστών. Ομως σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ:

• Ο σταθμός ΕΚΑΒ του Νοσοκομείου Πολυγύρου έχει τέσσερις διασώστες και η περιοχή καλύπτεται με ασθενοφόρο μόνο 10 μέρες τον μήνα.

• Ο σταθμός ΕΚΑΒ Νέων Μουδανιών έχει 12 διασώστες με επαρκή κάλυψη κι ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση.

• Ο σταθμός ΕΚΑΒ του Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας έχει οχτώ διασώστες και η κάλυψη με ασθενοφόρο είναι 20 μέρες τον μήνα.

• Ο σταθμός ΕΚΑΒ Αγίου Νικολάου έχει δύο διασώστες και κάλυψη με ασθενοφόρο πέντε ημέρες τον μήνα.

• Ο σταθμός ΕΚΑΒ του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου έχει έξι διασώστες και κάλυψη με ασθενοφόρο 12 ημέρες τον μήνα.

• Ο σταθμός ΕΚΑΒ της Νέας Καλλικράτειας δεν έχει κανένα διασώστη και ουσιαστικά δεν λειτουργεί.

Υπό αυτές τις συνθήκες η δύναμη των διασωστών που επιχειρούν θεωρείται ότι βρίσκεται πολύ κάτω του ορίου ασφαλείας, ενώ μόνο δύο ασθενοφόρα επιχειρούν νύχτα σε όλο τον νομό. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ κάνουν λόγο για «εγκλήματα διαχειριστικής ανεπάρκειας».

Το ΕΚΑΒ: Με αφορμή τις καταγγελίες, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, υποστηρίζει ότι έχουν παραποιηθεί τα γεγονότα και ότι στην περίπτωση του 55χρονου το ασθενοφόρο, το οποίο μάλιστα ήταν εκτός βάρδιας, έφτασε σε 22 λεπτά.

«Τα πράγματα έχουν παραποιηθεί και “τραβηχθεί” εις βάρος του ΕΚΑΒ. Βέβαια έχουμε ελλείψεις, αλλά αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που αφορά όλη τη χώρα» ανέφερε...

efsyn.gr

Post Bottom Ad

Σελίδες