2 Μαρ 2017

Συνεχίζονται τα τηλέφωνα για μαϊμού τροχαία ατυχήματα
«Φωτιά» πήραν την Καθαρά Δευτέρα τα τηλέφωνα δεκάδων Λαρισαίων οι οποίοι ενημερώνονταν σύμφωνα με τον ιστότοπο... 
 
 
 
 
 

 
 
 
onlarissa.gr για δήθεν τροχαίο στο οποίο έχει εμπλακεί συγγενικό τους πρόσωπο και τους ζητούνταν αρκετές χιλιάδες ευρώ για να μην… οδηγηθούν στη φυλακή.

Παρά το γεγονός πως από τις αστυνομικές αρχές αλλά και τα μέσα ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιηθεί μία τεράστια καμπάνια ενημέρωσης, οι επιτήδειοι με τα τροχαία «μαϊμού» δεν το βάζουν κάτω.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταγγελία που έφθασε στο onlarissa.gr σύμφωνα με την οποία χθες μετά τις 12 το μεσημέρι, άγνωστος με προφορά που παρέπεμπε σε αλλοδαπό, τηλεφώνησε σε σπίτι Λαρισαίας και την ενημέρωνε πως ο κουμπάρος της είχε σκοτώσει άνθρωπο σε τροχαίο κι αν θέλει να μην πάει φυλακή, έπρεπε να του καταβάλλει 16.000 ευρώ!

Ευτυχώς στο σπίτι βρίσκονταν και η κόρη του υποψηφίου θύματος, η οποία άμεσα κατάλαβε την απάτη καθώς λίγα λεπτά πριν είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τον κουμπάρο που κατά τους δράστες είχε προκαλέσει το… θανατηφόρο τροχαίο.

Μόλις η κόρη πήρε το τηλέφωνο και άρχισε να μιλά στον δράστη, ενημερώνοντάς τον πως γνωρίζει για την απάτη και ότι θα ειδοποιήσει την αστυνομία, ο τελευταίος άρχισε να την βρίζει με ακατανόμαστες φράσεις, για να κλείσει το τηλέφωνο λίγο μετά. Προκάλεσε όμως ιδιαίτερη απορία το γεγονός, πως οι δράστες ήξεραν πολλά στοιχεία για την οικογένεια όπως ονόματα, συγγένειες κ.α.

Το θετικό πάντως της όλης ιστορίας, είναι πως παρά τα δεκάδες τηλεφωνήματα, ουδείς φέρεται να «τσίμπησε» στο δόλωμα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αφού η καμπάνια ενημέρωσης, ήδη αποδίδει καρπούς.