Μαθήτρια λιποθύμησε σε σχολείο από την πείνα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Μαθήτρια λιποθύμησε σε σχολείο από την πείνα



Έχουμε κλείσει εφταετία κρίσης και μνημονίων και συνεχίζουμε. Δυστυχώς συνεχίζονται και οι τραγικές καταστάσεις οικογενειών, οι οποίες πια δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε το φαγητό της ημέρας. Σύμφωνα με... 
  








τον Σύλλογο "Το Φωτεινό Αστέρι" χθες Τρίτη 14 Μαρτίου, μαθήτρια Λυκείου της Πάτρας λιποθύμησε στο σχολείο, καθώς, όπως προέκυψε, είχε να φάει τρεις μέρες.

Συμμαθητές, εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του σχολείου ξαφνιάστηκαν και αναστατώθηκαν. Από τον Σύλλογο "Το Φωτεινό Αστέρι" γίνεται συγκέντρωση τροφίμων, ώστε να δοθούν στην οικογένεια, η οποία έχει τρία παιδιά, ενώ οι γονείς βρίσκονται σε διάσταση.

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr η Γραμματέας του Φωτεινού Αστεριού Βάσω Νικολακοπούλου το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στα πολλά παρόμοια που έχει κληθεί να διαχειριστεί ο Σύλλογος. "Η κατάσταση είναι τραγική. Τι περιμένετε μετά από εφτά χρόνια κρίσης; Έρχονται σε μας δάσκαλοι νηπιαγωγοί και μας ενημερώνουν για παιδιά που δεν έχουν τα απαραίτητα. Και τα οποία προσπαθούν να κρυφτούν γιατί ντρέπονται. Ιδιαίτερα όσα φοιτούν στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο. Υπάρχει περίπτωση νηπιαγωγού στην Πάτρα, η οποία αγοράζει κρουασάν για εφτά παιδιά και τα βάζει στην τσέπη τους. Κι εμείς είχαμε δώσει από τον Σύλλογο μπισκότα στα παιδιά".

Και υπάρχουν δυστυχώς και άλλα περιστατικά τέτοιου είδους. Παιδί δημοτικού, εξιστορεί η κ. Νικολακοπούλου, έλεγε στη δασκάλα του συνέχεια ότι ξέχασε να φέρει μαζί του στο σχολείο, μαρκαδόρους και τετράδιο. Η δασκάλα καλεί τη μητέρα για να ανακαλύψει τελικά, ότι το παιδί δεν ξεχνούσε να φέρει τα σχολικά, απλά η οικογένειά του δεν τα είχε αγοράσει ποτέ..

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την οικογένεια της μαθήτριας Λυκείου μπορεί να απευθύνεται στο "Φωτεινό Αστέρι" και στα τηλέφωνα: Τηλ.6981044800-2611122497

thebest

Post Bottom Ad

Σελίδες