9 Μαρ 2017

Μέλη συλλογικοτήτων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς«Αγώνα» προκειμένου να αναβάλλουν περίπου 70 πλειστηριασμούς δίνουν τα μέλη των οργανώσεων που αντιτίθεται στις εκποιήσεις των ακινήτων των πολιτών που ήταν προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν σήμερα στην... 
 
 

 
 
 
 
Αττική.

Για άλλη μια φορά στο ειρηνοδικείο της Λουκάρεως στήθηκε μια ανθρώπινη ασπίδα μπροστά από τις αίθουσες στις οποίες θα γίνονταν συνολικά 29 πλειστηριασμοί. Με συνθήματα "έξω τώρα τα κοράκια" αλλά και "κανέναν σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" τα μέλη του κινημάτων " Δεν πληρώνω" και του ΕΠΑΜ αλλά και του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας άπλωσαν τα πανό τους δίνοντας δυναμικό παρών.

Τελικά στο Ειρηνοδικείο Αθήνας επετράπη από τους διαδηλωτές να γίνει μόνο ένας εκούσιος πλειστηριασμός που αφορούσε ένα ακίνητο το οποίο διεκδικούσαν μια κατασκευαστική εταιρία, μια τράπεζα και ένας ιδιώτης. Για τις άλλες περιπτώσεις δεν εμφανίστηκε κάποιος συμβολαιογράφος ή εάν έφτασε στους χώρους του κτιρίου της Λουκάρεως φρόντισε να μην κάνει την παρουσία του αντιληπτή. Εκτός όμως από τους 29 πλειστηριασμούς για τους οποίους είχαν προσδιοριστεί για σήμερα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας άλλοι 41 βρίσκονταν στις λίστες των αρμοδίων δικαστηρίων του νομού Αττικής.

Στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου για την 8η Μαρτίου είχαν προγραμματιστεί 10 εκποιήσεις ακινήτων, στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας έξι πλειστηριασμοί, στο Κορωπί έξι, πέντε στον Πειραιά, από τρεις στην Ελευσίνα και στα Μέγαρα, δύο στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα και Λαυρίου και από ένας σε Περιστέρι, Ίλιον και Αχαρνές. Από τους συνολικά εβδομήντα πλειστηριασμούς που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα οι 27 αφορούσαν διαμερίσματα και μονοκατοικίες ενώ οι υπόλοιποι καταστήματα, οικόπεδα και γραφεία.